Ελληνικά πλοία

Ellada image

Ταξιδεύοντας με τα ελληνικά πλοία κάθε ταξίδι καθίσταται μία μοναδική εμπειρία. Διασχίζωντας τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους κάτω από τον ευρύ και λαμπερό ελληνικό ουρανό αισθάνεται κανείς ότι συνδέεται ξανά με τον κόσμο, έτσι οι μαρτυρίες των περισσότερων ταξιδιωτών. Οι ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα δεν πρέπει να τιμούνται λιγότερο για αυτή την επιτυχημένη κατάσταση. Από τα αρχαία χρόνια η ελληνική θαλάσσια περιοχή ήταν εξαιρετικά καλά εξοπλισμένη. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει! Τα σύγχρονα συμβατικά και ταχύπλοα πλοία συνδέουν όχι μόνο τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και την Ελλάδα με την Ιταλία και την Τουρκία.

Ελέγξτε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, τις προσφορές, τα καταλύματα στο πλοίο, το στόλο και την επιβίβαση!

Γιατί να ταξιδέψετε με πλοίο

Εκτός από το προφανές, ότι τα θαλάσσια ταξίδια είναι η φθηνότερη επιλογή, υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε να ταξιδέψετε με πλοίο στις διακοπές σας.

  • Τα πλοία είναι πιο άνετα, με πολλές περισσότερες επιλογές διαμονής από τα αεροπλάνα και δεν υπάρχουν περιορισμοί αποσκευών ή επιπλέον χρεώσεις!
  • Παρέχουν γκαράζ ώστε να μπορείτε να φέρετε το όχημά σας μαζί
  • Τα μεγάλα συμβατικά πλοία, είναι λιγότερο επιρρεπή σε ακυρώσεις λόγω κακών καιρικών συνθηκών
  • Μπορείτε να σηκωθείτε όρθιος, να τεντωθείτε, να απολαύσετε ένα σνακ στο εστιατόριο του πλοίου, να περιπλανηθείτε στο ανοιχτό κατάστρωμα ή να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν WiFi για να σερφάρετε στο διαδίκτυο
  • Γενικά, η αίσθηση όταν ταξιδεύετε με πλοίο είναι μοναδική και οι διακοπές σας ξεκινούν μόλις επιβιβαστείτε
  • Είναι πιο αποδοτικά σε CO2 από οποιαδήποτε άλλη μορφή μεταφοράς

Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες

Υπάρχουν αρκετές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Ωστόσο, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα λόγω της μεγάλης ζήτησης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, καλό είναι να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια εκ των προτέρων για να τα εξασφαλίσετε. Λάβετε υπόψη σας όμως ότι μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια των ελληνικών διακοπών, όπως το Πάσχα, επομένως, μια μικρή έρευνα πριν την κράτηση θα σας σώσει από την απογοήτευση της τελευταίας στιγμής.

Ελέγξτε όλες τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες μας για να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια, προσφορές, διαμονή, στόλο και επιβίβαση!

Τύποι πλοίων

Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι πλοίων έτοιμοι προς χρήση για να ταξιδέψετε στα ελληνικά νησιά. Αυτά είναι:

  • Τα συμβατικά πλοία, τα οποία είναι μεγάλα και κατάλληλα για μεγαλύτερα ταξίδια. Προσφέρουν πολλές εγκαταστάσεις και ανέσεις επί του σκάφους, όπως εστιατόρια, καταστήματα, ευρύχωρα σαλόνια, ανοιχτά καταστρώματα και γκαράζ. Είναι επίσης τα φθηνότερα
  • Τα ταχύπλοα, που προτιμώνται για ταχύτερο ταξίδι με αντάλλαγμα λίγο υψηλότερη τιμή
  • Ιπτάμενα-δελφίνια/καταμαράν. Έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μικρή ποσότητα επιβατών σε σύντομα ταξίδια όπως από Αθήνα/Πειραιάς προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα). Είναι τα λιγότερο άνετα, αλλά εγγυώνται ένα γρήγορο και αξιόπιστο ταξίδι

Δημοφιλή ελληνικά νησιά

Δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν πρόκειται να επιλέξετε ποιο νησί της Ελλάδας θα επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι! Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε και το καθένα φέρνει στο τραπέζι μια διαφορετική ιστορία. Πιθανώς, τα πιο γνωστά νησιά είναι αυτά του Συγκροτήματος των Κυκλάδων, νοτιοανατολικά της Αθήνας. Η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Ίος και η Σαντορίνη είναι μερικά από τα πιο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, με τα ασβεστωμένα σπίτια τους να κυριαρχούν μέχρι να τα δεις στον ορίζοντα. Από την άλλη, δεν μπορείτε να αφήσετε στην άκρη τα Δωδεκάνησα, με τα μεσαιωνικά ερείπια και την τεράστια ιστορία τους. Τα πιο δημοφιλή είναι η Ρόδος, η Κως, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια. Προχωρώντας, υπάρχουν οι Σποράδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καταπράσινα, με κρυστάλλινα νερά και ζωηρές πόλεις. Επισκεφθείτε τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Ικαρία, τη Σάμο, τη Λέσβο και τη Λήμνο και συνδεθείτε με τη φύση ζώντας τις καλύτερες διακοπές σας. Στη δυτική πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα βρείτε τα Επτάνησα, επηρεασμένα από τον δυτικό πολιτισμό. Οι πιο γνωστές από τις επτά είναι η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η Ελλάδα έχει δύο τεράστια νησιά που προσφέρουν ποικιλομορφία και μπορούν να κρατήσουν κάποιον απασχολημένο για μέρες. Αυτά είναι η Εύβοια και η Κρήτη και σίγουρα θα σας ανταποδώσουν αν έχετε αρκετό χρόνο να τα εξερευνήσετε.

Δημοφιλή δρομολόγια με τα ελληνικά πλοία

Ξεκινώντας από την Αθήνα:

Ξεκινώντας από την Ιγουμενίτσα

Ξεκινώντας από τον Βόλο

Ελληνικά δρομολόγια & συνδέσεις

Τα ελληνικά δρομολόγια και συνδέσεις διατίθενται όλο το χρόνο για όλα τα ελληνικά νησιά και τους ηπειρωτικούς προορισμούς (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Άγιος Κωνσταντίνος, Βόλος, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κυλλήνη, Γύθειο). Εκτός από τα εγχώρια δρομολόγια πλοίων, τα διεθνή δρομολόγια συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία και την Τουρκία.

Μέσω της παραπάνω μηχανής κρατήσεων μπορείτε να αναζητήσετε όλα τα δρομολόγια και τις συνδέσεις των ελληνικών πλοίων σε πραγματικό χρόνο!

Ελληνικά λιμάνια

Τα ελληνικά λιμάνια είναι λόφω της γεωγραφικής δομής του ελληνικού αρχιπελάγους πολλά. Καθημερινά και όλο το χρόνο πλοία επιβιβάζονται και αποβιβάζονται σε συχνή βάση με χιλιάδες επιβάτες. Προφανώς, μεγαλύτερα από τα λιμάνια των νησιών είναι εκείνα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μέσω της παρακάτω μηχανής αναζήτησης λιμανιών μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για λιμάνια και πώς να φτάσετε σε αυτά με διαφορετικά είδη μεταφοράς!

 

Συνεχίστε με Πλοία προς Ελληνικά Νησιά

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη