Πλοία για Μήλο

Ploia Gia Milo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Εκείνοι που ταξιδεύουν με τα πλοία για Μήλο θα δουν υπέροχες παραλίες και γραφικά χωριά, το αρχαιολογικό μουσείο και τις κατακόμβες!

Τα πλοία Μήλος θα σας μεταφέρουν στο νησί που βρέθηκε η Αφροδίτη. Σήμερα ασφαλώς το άγαλμα της θεάς της ομορφιάς βρίσκεται στο μουσείο Λούβρο του Παρισιού. Η Μήλος ανήκει στις Κυκλάδες. Βρίσκεται βορειοδυτικά της Σαντορίνης με γειτονικά νησιά την Σέριφο και την Σίφνο. Λόγω της ηφαιστειακής ταυτότητάς της η Μήλος έχει σημαντικό ορυκτό πλούτο. Στην Μήλο θα βρει κανείς τα παλαιότερα ορυχεία της Μεσογείου που εξορύσσουν Θείο και μπετονίτη. Εκτός τούτου στην Μήλο καλλιεργούνται σταφύλια και καρπούζια.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Μήλο, εκτός από ονειρικές παραλίες και γραφικά χωριά θα βρει και την Αχιβαδόλιμνη, το αρχαιολογικό μουσείο και τις κατακόμβες. Η Αχιβαδιλίμνη ανήκει στις ωραιότερες περιοχές της Μήλου. Ονομάστηκε έτσι επειδή στην περιοχή υπάρχει μια λίμνη της οποίας ο πυθμένας είμαι καλυμμένος με αχιβάδες. Στο αρχαιολογικό μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε ευρήματα από τις δυο σημαντικότερες περιόδους της Μήλου. Το μουσείο βρίσκεται στην Πλάκα και χτίστηκε το 19ο αιώνα. Οι κατακόμβες χρησίμευαν μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. ως σημείο συνάντησης και ταφής των Χριστιανών. Είναι οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Οι επιβάτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Μήλο θα πάρουν μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις για ένα παμπάλαιο νησί, του οποίου η ιστορία ξεκινάει τον 3ο αιώνα π.Χ.

Η Μήλος καταλαμβάνει μια έκταση 151 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 125 χμ περίμετρο. Περίπου 5.000 άνθρωποι ζουν στο νησί. Η απόσταση του νησιού από τον Πειραιά είναι 87 ναυτικά μίλια. Από εκεί εκτελούνται δρομολόγια της γραμμής Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο. Τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά, τα Δρομολόγια πλοίων Μήλος είναι καλά ανεπτυγμένα και εξυπηρετούν επιβάτες που θέλουν να επισκεφτούν και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Δρομολόγια & Τιμές Μήλος

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Μήλος!

Εκπτώσεις & Προσφορές Μήλος

Λιμάνι Επιβίβασης Μήλος - Πώς θα φτάσετε

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη