Πλοία για Κεφαλονιά

Ploia Gia Kefalonia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Κεφαλονιά σας μεταφέρουν σε ένα μεγάλο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, σε έναν κόσμο γεμάτο παράδοξα, όπως συνηθίζουν να λένε!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Κεφαλονιά θα αντιληφθούν το μέγεθος του νησιού και από απόσταση. Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων και βρίσκεται περίπου στη μέση του Ιονίου Πελάγους. Στο νησί βρίσκεται επίσης και η υψηλότερη οροσειρά των Επτανήσων ο Αίνος. Η σημαντικότερη κορυφή φτάνει ένα ύψος 1.628 μέτρων και καλύπτεται αποκλειστικά από μοναδικά έλατα.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Κεφαλονιά θα συναντήσουν έναν «κόσμο των παραδόξων». Περίεργα γεωλογικά φαινόμενα ήταν η αιτία για την ύπαρξη πολλών ντόπιων μύθων. Μια από της αντιφάσεις τους νησιού μπορεί να συναντήσει κανείς στις Καταβόθρες στο Αργοστόλι. Εκεί η χιλιάδες τόνοι θαλασσινού νερού εισχωρούν αδιάκοπα στη στεριά και ρέουν σε καταβόθρες. Όποιος πάλι αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Κεφαλονιά ή θέλει να επισκεφτεί ίσως άλλα ελληνικά νησιά θα κρατήσει ως ανάμνηση μια μοναδική πολιτισμική εμπειρία. Η Κεφαλονιά έχει να προσφέρει πολλά ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα. Προ πάντων στην λογοτεχνία και στην μουσική έχει πλούσια κληρονομιά.

Η Κεφαλονιά καταλαμβάνει μια έκταση 781 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 254 χμ ακτογραμμή. Στο νησί ζουν περίπου 27.000 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Κεφαλονιά είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα. Η απόσταση του νησιού από την Πάτρα είναι 53 ναυτικά μίλια και τα πλοία από εκεί πηγαίνουν τόσο στο Αργοστόλι όσο και στον Πόρο, στην Σκάλα και στην Σάμη της Κεφαλονιάς. Βόρεια της Κεφαλονιάς βρίσκεται το κοντινότερο νησί η Ιθάκη. Η Ζάκυνθος βρίσκεται νότια της Κεφαλονιάς. Και στην Λευκάδα μπορεί κανείς να ταξιδέψει ακτοπλοϊκά από την Κεφαλονιά. Ωστόσο εκτελούνται δρομολόγια μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία υφίσταται και για την Κυλλήνη στην Πελοπόννησο, στον Πόρο και στον Αστακό κοντά στο Μεσολόγγι (δεν κλείνεται μέσω διαδικτύου).

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη