Πλοία για Σκόπελο

Ploia Gia Skopelo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σκόπελο και ζήστε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη γραφική ποικιλομορφία του διάσημου νησιού των Σποράδων!

Η Σκόπελος βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Βορείων Σποράδων και καλύπτεται κατά 80% από πυκνό δάσος. Γι’αυτό το λόγο θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Παρά το γεγονός ότι έχει καλή τουριστική υποδομή, η Σκόπελος δεν έχει την επισκεψιμότητα που έχουν τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων. Η γειτονική Σκιάθος δείχνει πιο κοσμοπολίτικη και έτσι η Σκόπελος διατηρεί τον παραδοσιακό νησιωτικό χαρακτήρα της. Στο νησί υπάρχουν δύο ψιλά βουνά, το Παλούκι (565μ) και η Δέλφη (680μ) που καθορίζουν τη συνολική μορφολογία του νησιού. Η πρωτεύουσα της Σκοπέλου, η Χώρα, είναι και το εμπορικό και οικονομικό κέντρο του νησιού και διαθέτει και το κύριο λιμάνι. Το λιμάνι εξυπηρετεί τα πλοία Σκόπελος καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Χώρα είναι μια παραδοσιακή μικρή πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και στενά δρομάκια. Η ίδια, αλλά  και το υπόλοιπο του νησιού, είναι γεμάτα από παραδοσιακές εκκλησίες και μοναστήρια. Τα μοναστήρια είναι 24 στον αριθμό. Όσοι ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Σκόπελο, θα πρέπει να επισκεφτούν τουλάχιστον ένα από αυτά τα όμορφα μοναστήρια. Και από την άλλη, οι τουρίστες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Σκόπελο, δεν πρέπει να παραλείψουν να γνωρίσουν τα τοπία του νησιού πριν από την αναχώρηση τους. Στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του νησιού οι παραλιακοί οικισμοί είναι σε βραχώδη έδαφος χτισμένοι. Στο νότιο  και δυτικό τμήμα του νησιού οι καταπράσινες πλαγιές καταλήγουν σε πανέμορφους κολπίσκους με πολλές και μεγάλες ακρογιαλιές.

Τα δρομολόγια πλοίων Σκοπέλος είναι καλά ανεπτυγμένα. Περιλαμβάνουν δρομολόγια προς Άγιο Κωνσταντίνο και Βόλο. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια και τους καλοκαιρινούς μήνες διατίθενται και περισσότερα. Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ συμβατικών πλοίων ή ταχύπλοων.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη