Πλοία για Ίο

Ploia Gia Io image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Ίο και ζήστε ζεστές ημέρες και καυτές νύχτες στο καλοκαιρινό νησί!

Με τα πλοία για Ίο ταξιδεύει κανείς στις Κυκλάδες, στο νησί Ίο. Για πολλούς Έλληνες τουρίστες αλλά και για ξένους είναι το ωραιότερο νησί των Κυκλάδων. Σύμφωνα με την παράδοση στην Ίο θάφτηκε ο Όμηρος. Από την μικρή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, που βρίσκεται δεξιά από το λιμάνι, προσφέρει μια υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η Χώρα, το μικρό κέντρο της Ίου που βρίσκεται σε μια πλαγιά πάνω από το λιμάνι, έχει γραφική ομορφιά. Ο περίπατος στην Χώρα θα οδηγήσει τους επισκέπτες μέσα από στενά σοκάκια σε μικρά μαγαζάκια, σε μπαράκια, μπυραρίες, ταβέρνες και καφετερίες που μοιάζουν με κουκλόσπιτα και με την μαγεία τους προσκαλούν τον καθένα να ξαποστάσει με την παρέα του. Μια εξίσου όμορφη εικόνα προσφέρουν και οι μύλοι που στέκωνται στη σειρά λίγο έξω από την Χώρα.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Ίο θα βρει ένα νησί που τα πάρτυ δεν σταματούν, ούτε τις ζεστές μέρες ούτε και τις μεγάλες νύχτες. Η Ίο φημίζεται για τους κυρίως νέους τουρίστες που ελκύει τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Γνωρίζουν ότι θα βρουν πολλές καφετερίες, πολλά κλαμπ, μπαράκια (και παραλιακά), πολλά κάμπινγκ και φυσικά ονειρικές και μεγάλες παραλίες. Οι ταξιδιώτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Ίο σίγουρα θα έχουν έντονες αναμνήσεις των καλοκαιρινών νυχτών.

Η Ίος καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 108 τετραγωνικών χιλιομέτρων με μια ακτογραμμή 80 χιλιομέτρων. Έχει περίπου 1.500 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων Ίος είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα επειδή από την Ίο μπορεί κανείς να ταξιδέψει γρήγορα και άνετα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Δρομολόγια προς την Ίο εκτελούνται όλο τον χρόνο με αφετηρία τον Πειραιά. Η απόσταση μεταξύ του Πειραιά και της Ίου είναι 111 ναυτικά μίλια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη