Πλοία για Αίγινα

Ploia Gia Aegina image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Αίγινα και εξερευνήστε φημισμένα μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους, τη γοητευτική πρωτεύουσα και τα γραφικά χωριά!

Με τα πλοία Αίγινα ταξιδεύετε στον Σαρωνικό Κόλπο προς το δεύτερο μεγαλύτερο νησί, μετά την Σαλαμίνα, περίπου στο κέντρο του Σαρωνικού. Από το λιμάνι της Αίγινας μπορεί κανείς να φτάσει άνετα σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα και στα μικρότερα χωριά του νησιού. Ο Ναός της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα αξίζει μια επίσκεψη όπως αξίζει και μια στάση στο χωριό Πέρδικα για να γευτεί κανείς φρεσκότατο ψάρι στην παραλία του Μαραθώνα. Στην Παλαιοχώρα, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και τα απομεινάρια ενός ερειπωμένου κάστρου. Μια από της πιο σημαντικές πηγές εισοδήματος του νησιού είναι οι φυστικιές με τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Αίγινα θα βρούνε καθαρές θάλασσες, γνωστά μοναστήρια, αξιοσημείωτους αρχαιολογικούς τόπους, μια μαγευτική πρωτεύουσα και γραφικά χωριά. Οι ταξιδιώτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Αίγινα και θέλουν ενδεχομένως να επισκεφτούν και άλλα νησιά του Σαρωνικού θα κρατήσουν την ανάμνηση ενός νησιού με μια ιστορία που κρατάει αιώνες. Η Αίγινα έπαιξε σημαντικό ρόλο σε διάφορες φάσεις της αρχαιότητας. Από το 1828 υπήρξε και πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Η Αίγινα βρίσκεται 16 ναυτικά μίλια μακριά από τον Πειραιά και η διαδρομή με το καράβι διαρκεί περίπου 1 ώρα. Με τα υδροπτέρυγα (Flying Dolphins) η διαδρομή γίνεται στο μισό χρόνο. Το νησί της Αίγινας έχει έκταση 85 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίμετρο 57 χμ. Στην Αίγινα ζουν περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι χειμώνα – καλοκαίρι μόνιμα. Λόγω το ότι τα δρομολόγια πλοίων Αίγινα είναι καλά και γρήγορα, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούν και άλλα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου όπως ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες. Άλλες κοντινές τοποθεσίες όπως τα Μέθανα, η Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι, το Τολό και το Ναύπλιο είναι επίσης εύκολα και γρήγορα προσβάσιμες.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη