Πλοία για Μύκονο

Ploia Gia Mykono image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Μύκονο φτάνουν στο πιο γνωστό κυκλαδικό νησί του κόσμου!

Τα πλοία για Μύκονο θα σας μεταφέρουν στο γνωστότερο Κυκλαδονήσι του κόσμου. Το έδαφος του νησιού είναι κυρίως πετρώδες με ελάχιστη βλάστηση, όμως το νησί έχει ονειρικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Εδώ και 100 χρόνια η Μύκονος είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Το λιμάνι στην Χώρα θεωρείται από τα πιο γραφικά λιμάνια των Κυκλάδων λόγω της παραδοσιακής κυκλαδήτικής αρχιτεκτονικής του. Η Χώρα, μια χαρακτηριστική λευκή πόλη με τετράγωνα σπίτια, απλώνεται από το λιμάνι έως την κορυφή ενός λόφου. Μέσα στην Χώρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Μύκονο θα αντιληφθεί πολύ γρήγορα πόσο πολύπλευρο είναι αυτό το νησί. Εδώ μπορεί κανείς να αποσυρθεί από την φασαρία και να χαλαρώσει, αλλά και να ξεφαντώνει σε ατελείωτα πάρτι. Η πολυκοσμία που χαρακτηρίζει το νησί ειδικά το καλοκαίρι, μοιράζεται ομαλά στις πιο ήσυχες παραλίες του Άγιου Σώστη, του Άγιου Στέφανου και του Άγιου Ιωάννη και στις αρκετά πιο ζωηρές παραλίες του Super Paradise. Φεύγοντας με ακτοπλοϊκά από Μύκονο οι ταξιδιώτες σίγουρα θα θυμούνται τα λευκά κυκλαδήτικα σπίτια, τα πολύχρωμα ψαροκάικα, το γαλάζιο πέλαγος, τα μικρά γραφικά σοκάκια με το χαρακτηριστικό πλακόστρωτο και γενικά την μαγευτική εικόνα που δημιουργεί η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική στο νησί. Θα θυμάται  επίσης τις πολλές εκκλησίες αλλά και τη Μικρή Βενετία, τη συνοικία της Χώρας όπου τα σπίτια βρέχονται από το Αιγαίο.

Η Μύκονο είναι σχετικά μικρό νησί με μόλις 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση και 80 χιλιόμετρα περίμετρο. Στο νησί ζουν περίπου 5.500 κάτοικοι. Τα δρομολόγια πλοίων Μύκονος ξεκινούν από τα εξής λιμάνια: τον Πειραιά (94 ναυτικά μίλια απόσταση), την Ραφήνα (71 ναυτικά μίλια απόσταση), τα Δωδεκάνησα, τη Σάμο, την Ικαρία και την Θεσσαλονίκη. Τους καλοκαιρινούς μήνες η Μύκονο προσεγγίζεται και από τα ταχύπλοα Flying Dolphin, που αναχωρούν από τον Πειραιά και την Ραφήνα. Από την Μύκονο εκτελούνται και δρομολόγια προς την γειτονική Δήλο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη