Πλοία προς Ελληνικά Νησιά

Ploia Gia Ellada image

Τα πλοία προς Ελληνικά νησιά είναι σχεδόν όσα τα νησιά στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κατοικημένα! Το ελληνικό αρχιπέλαγος αποτελείται από περισσότερα από 5.000 νησιά και μικρότερες νησίδες. Ο αριθμός των κατοικημένων νησιών κυμαίνεται μεταξύ 160 και 230. Υπάρχουν αρκετές νησιωτικές ομάδες, οι οποίες από κοινού σχηματίζουν το ελληνικό αρχιπέλαγος.

Το Αιγαίο αποτελείται από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες. Στο Ιόνιο Πέλαγος είναι τα Επτάνησα. Επιπλέον, υπάρχουν και τα νησιά του Σαρωνικού και πολλά άλλα νησιά που δεν ανήκουν άμεσα ή δεν αποτελούν νησιωτική ομάδα. Για παράδειγμα, τα γύρω νησιά της Κρήτης, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, και η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί, αποκλείονται από κάθε είδους ομαδοποίηση.

Για να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες για τα ελληνικά νησιά, παρακαλούμε περιηγηθείτε στην ενημερωμένη λίστα Όλοι οι Προορισμοί!

Πώς θα φτάσετε στα Ελληνικά Νησιά

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες διέλευσης με πλοίο για να φτάσετε στα ελληνικά νησιά. Όλο το χρόνο πραγματοποιούνται πολλές καθημερινές αναχωρήσεις από και προς τα ελληνικά νησιά. Δημοφιλείς προορισμοί με συχνές αναχωρήσεις είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Ίος, η Ρόδος, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Πλοηγηθείτε στις σελίδες μας Top Προορισμοί και Top Διαδρομές για πιο λεπτομερή επισκόπηση των πιο δημοφιλών επιλογών των ταξιδιωτών!

Ένας άλλος εύκολος και γρήγορος τρόπος να φτάσετε στους δημοφιλείς προορισμούς των ελληνικών νησιών είναι με αεροπλάνο. Πολλά ελληνικά νησιά έχουν εν τω μεταξύ δικό τους αερολιμένα. Και αν σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι έτσι, τότε απλά προσγειωθείτε με αεροπλάνο σε ένα νησί κοντά στον τελικό προορισμό σας και συνεχίστε με πλοίο.

 

Επιστροφή στα Ελληνικά Πλοία

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη