Πλοία για Σαντορίνη

Ploia Gia Santorini image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Σαντορίνη φθάνουν σε ένα ηφαιστειογενές νησί που έχει γίνει εξαιρετικά γνωστό μεταξύ των τουριστών παγκοσμίως!

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία για Σαντορίνη, θα αντικρίσει κατάπληκτος ένα από τα ομορφότερα γεωλογικής ιστορίας φαινόμενα του κόσμου. Η Σαντορίνη είναι ένα κατά το ήμισυ βυθισμένο ηφαιστειακό νησί, του οποίου η τομή αποτελεί ένα μισοφέγγαρο με 16 χμ διάμετρο και 400 μ ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας, την ονομαζόμενη Καλδέρα. Το πάνω άκρο της Καλδέρας στολίζεται από τα κτήρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που συστήνουν τους διάφορους οικισμούς του νησιού. Η Σαντορίνη είναι το πιο γνωστό νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται στο νότιο άκρο τους. Πρωτεύουσα της Σαντορίνης είναι τα Φηρά που μαζί με το Φηροστεφάνι και την Οία βρίσκονται κατά μήκος της άνω άκρης της Καλδέρας, στο «φρύδι» της. Στα Φηρά μπορεί κανείς να φτάσει με τελεφερίκ, με τα πόδια η καβάλα σε γαϊδουράκι. Τα άλλα δυο μέρη είναι προσβάσιμα και με αυτοκίνητο. Όποιος θέλει να κολυμπήσει μπορεί να πάει στο Καμάρι ή στην Περίσσα. Από εκεί ξεκινούν και εκδρομές με σκάφη για το ηφαίστειο.

Οι ταξιδιώτες που πηγαίνουν με ακτοπλοϊκά για Σαντορίνη, θα έχουν πολλά να ανακαλύψουν. Πολλά μικρά και γραφικά χωριά, που με τις εκκλησίες, τις στοές, τα σοκάκια, τα αμέτρητα καφέ, μπαράκια και εστιατόρια, σχηματίζουν την παραδοσιακή κυκλαδήτικη εικόνα του νησιού. Μοναδικές παραλίες με βότσαλα, πότε κόκκινα, πότε μαύρα, είναι η παρακαταθήκη των ηφαιστειακών εκρήξεων που έχουν διαμορφώσει το νησί. Πολλά μικρά νησάκια βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά του μισοφέγγαρου. Στο ένα από αυτά υπάρχει μια μινωική πόλη, που καταστράφηκε με τη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου το 1450 π.Χ.. Τα ερείπια αυτής της πόλης και πολλές τοιχογραφίες μπορεί κανείς να τα θαυμάσει. Όποιος αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Σαντορίνη, αφήνει ένα νησί με μοναδική φυσική ομορφιά της οποίας ο δημιουργός, το ίδιο το ηφαίστειο, είναι ακόμη ενεργό.

Η Σαντορίνη καταλαμβάνει μια έκταση 76 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στο νησί ζουν περίπου 8.000 κάτοικοι. Τα δρομολόγια πλοίων Σαντορίνη ξεκινούν από τον Πειραιά (130 ναυτικά μίλια μακριά), τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλονίκη. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί κανείς να ταξιδέψει και με τα ταχύπλοα καταμαράν προς τη Σαντορίνη.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη