Πλοία για Νησιά Αργοσαρωνικού

Ploia Gia Nisia Argosaronikou image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδεύετε με πλοία για Σαρωνικό μπορείτε να φτάσετε σε υπέροχους προορισμούς διακοπών για να περάσετε τις διακοπές σας ή να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι!

Τα πλοία Σαρωνικών Νησιών θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα αρχιπέλαγος στην Ελλάδα, που πείρε το όνομά του από τον Σαρωνικό κόλπο. Τα νησιά Σαλαμίνα, Αίγινα, Σπέτσες, Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα και Δοκός είναι πολύ κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Αθήνα και ως εκ τούτου προσφέρουν ιδανικούς προορισμούς για τους Αθηναίους, οι οποίοι είτε έχουν τα εξοχικά τους εκεί, είτε βρίσκουν άλλα καταλύματα για να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Παρόλα αυτά, τα νησιά έχουν γίνει δημοφιλείς και στους διεθνείς τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να συνδυάσουν επιμορφωτικά ταξίδια στην Αθήνα με ξεκούραστες διακοπές σε ένα ελληνικό νησί.

Ταξιδεύοντας με ακτοπλοϊκά προς Σαρωνικό, οι επιβάτες μπορούν να αποβιβαστούν σε πολλούς υπέροχους προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές τους ή απλά να πάνε σε ένα ημερήσιο ταξίδι. Στην Αίγινα, οι τουρίστες θα βρουν τα πιο παραδοσιακά χωριά των Σαρωνικών Νήσων, με νεοκλασικά χαρακτηριστικά κυρίως στην ενδοχώρα, ενώ οι παραθαλάσσιοι οικισμοί παρέχουν σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις. Όταν επισκέπτεστε την πόλη της Ύδρας, θα εκπλαγείτε από το γραφικό θέαμα του οικισμού, το οποίο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι στις πλαγιές ενός λόφου. Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του νησιού με τα πόδια, καθώς δεν επιτρέπονται οχήματα, θα συναντήσετε εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές. Πάρετε ένα γάιδουράκι ή ένα σκάφος για να φτάσετε στις όμορφες παραλίες της Ύδρας, οι οποίες είναι κρυμμένες σε μικρούς όρμους με πεντακάθαρα νερά και πλούσια βλάστηση. Επισκεφθείτε το νησί των Σπετσών με τη μακρά ναυτική παράδοση, που φαίνεται από τα εντυπωσιακά μεγαλοπρεπή καπετανόσπιτα και το παλιό λιμάνι. Ανεβείτε σε μια άμαξα με άλογα για να ανακαλύψετε τις πανέμορφες παραλίες του νησιού και να κολυμπήσετε στα βαθιά νερά του Σαρωνικού κόλπου ή επιλέξετε να κάνετε θαλάσσια σπορ που προσφέρονται στις οργανωμένες παραλίες. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Σαρωνικό και από τις Σπέτσες, απολαύστε μια βραδιά στη Ντάπια, με τα εξαιρετικά εστιατόρια, και τα πολυσύχναστα μπαρ και κλαμπ.

Λόγω της δημοτικότητάς τους, τα νησιά του Σαρωνικού είναι εύκολα προσβάσιμα με συχνά δρομολόγια πλοίων προς Σαρωνικό. Οι διάπλοι από την Αίγινα προς το Αγκίστρι διαρκούν μόλις 10 λεπτά. Πολλές εταιρείες πορθμείων πραγματοποιούν δρομολόγια, συνδέοντας τον Πειραιά με τον Πόρο, την Αίγινα, το Αγκίστρι, την Ύδρα και τις Σπέτσες και συνδέοντας τα νησιά με το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη στην Πελοπόννησο. Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε τα δρομολόγια της Isferry για τα νησιά του Σαρωνικού και σχεδιάστε το ταξίδι σας σε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους πολύτιμους λίθους στον Σαρωνικό κόλπο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη