Πλοία για Κυκλάδες

Ploia Gia Kiklades image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Κυκλάδες για να γνωρίσετε την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τη μοναδική ομορφιά καθενός από αυτά τα νησιά!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Κυκλάδες θα βρεθούν σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ των 36ου και 38ου Βόρειων παραλλήλων και των 24ου και 26ου ανατολικών μεσημβρινών. Η θέση των Κυκλάδων αποτελεί την συνέχεια της ευθείας του Σουνίου και της Εύβοιας που ευθύνεται για την διάκριση σε Δυτικές και Ανατολικές Κυκλάδες. Όλα τα νησιά του συμπλέγματος μαζί αποτελούν τον νομό Κυκλάδων. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Ερμούπολη στη Σύρο. Το όνομα του συμπλέγματος κατάγεται από την Αρχαιότητα και έχει να κάνει με την κυκλική διάταξη των νησιών γύρο από το ιερό νησί Δήλος. Όλα τα υπόλοιπα νησιά που βρίσκονται εκτός του κύκλου ονομάστηκαν από τους Αρχαίους Σποράδες.

Όποιος πηγαίνει με ακτοπλοϊκά για Κυκλάδες θα συναντήσει αφενός μια πανέμορφη και χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική σε όλα τα νησιά και αφετέρου μια μοναδικότητα σε κάθε νησί, που πηγάζει από τις αρχιτεκτονικές ιδιομορφίες και από τις ξεχωριστές ομορφιές του. Αυτό το γεγονός είναι και η αιτία που οι τουρίστες αποφασίζουν να επισκεφτούν περισσότερα από ένα Κυκλαδονήσια. Η Μύκονος π.χ. είναι γνωστή για τις χρυσές αμμώδεις παραλίες της και τα πολλά κλαμπ. Η Δήλος φημίζεται για τον πολιτιστικό της πλούτο από την εποχή του χαλκού και τα αρχαία αξιοθέατα. Η Άνδρος θεωρείται το νησί των καλλιτεχνών. Όποιος λοιπόν αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Κυκλάδες, ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί πιο άλλο Κυκλαδονήσι θα μπορούσε να του κινήσει το ενδιαφέρον. Μέσα σε αυτά θα μπορούσαν να είναι η Νάξος, η Άνδρος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Τήνος, η Αμοργός, η Ίος, η Σίφνος, η Σέριφος και η Αντίπαρος.

Ακολουθεί αναλυτική λίστα με όλα τα νησία των Κυκλάδων προς και από όπου εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια:

01 Νάξος
02 Άνδρος
03 Πάρος
04 Τήνος
05 Μήλος
06 Κέα
07 Αμοργός
08 Ίος
09 Κύθνος
10 Μύκονος
11 Σύρος
12 Σαντορίνη
13 Σέριφος
14 Σίφνος
15 Σίκινος
16 Ανάφη
17 Κίμωλος
18 Αντίπαρος
19 Φολέγανδρος
20 Ηρακλειά
21 Δονούσα
22 Θηρασία
23 Σχοινούσα
24 Κουφονήσι
25 Δήλος

Οι Κυκλάδες καταλαμβάνουν μια έκταση 2.572 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι 42,75 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στο νομό Κυκλάδων ζουν περίπου 109.600 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Κυκλάδες είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα. Προ πάντων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα πλοία και ταχύπλοα από τον Πειραιά και την Ραφήνα εκτελούν δρομολόγια προς τις Κυκλάδες όλο το 24ωρο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη