Πλοία για Άνδρο

Ploia Gia Andro image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Άνδρο και ζήστε την ομορφία των κυκλαδύτικων παραλιών, καταπράσινες περιοχές και κοιλάδες!

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο και βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του συμπλέγματος. Το νησί είναι πολύ μεγάλο και έχει πολλά αξιοθέατα. Η τουριστική υποδομή και το οδικό δίκτυο είναι καλά ανεπτυγμένα. Για αυτόν το λόγο ενδείκνυται η ενοικίαση αυτοκινήτου προκειμένου να εξερευνήσει κανείς το νησί.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά προς Άνδρο, θα συναντήσουν χαρακτηριστικές για τις Κυκλάδες παραλίες με λευκή άμμο και – μάλλον ασυνήθιστο για τις Κυκλάδες- εύφορες κοιλάδες με καταπράσινες περιοχές. Οι Μένητες, Στενιές και η Αποίκια είναι χωριά που κυριολεκτικά χάνονται στη βλάστηση. Ελαιώνες, πεύκα, και οπωροφόρα δέντρα ευδοκιμούν λόγω της γνωστής πηγής Σάρισας που τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα με νερό. Φεύγοντας με ακτοπλοϊκά από Άνδρο, οι επισκέπτες θα έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την αρχιτεκτονική του νησιού που θυμίζει περασμένα μεγαλεία, τις χρυσές παραλίες με τα υπέροχα καθαρά νερά και τα πολλά αξιοθέατα που θα έχουν δει.

Το νησί Άνδρος καταλαμβάνει μια έκταση 373 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει περίμετρο 177χμ. Περίπου 9.000 άνθρωποι ζουν μόνιμα εκεί. Η πρόσβαση με τα πλοία από την Ραφήνα είναι εύκολη. Τα δρομολόγια πλοίων Άνδρος είναι άριστα ανεπτυγμένα, έτσι ώστε να είναι δυνατή και η πρόσβαση στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται και τα υδροπτέρυγα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί. Η Άνδρο απέχει 36 ναυτικά μίλια από την Ραφήνα και 88 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Επίσης πολύ κοντά στην Άνδρο είναι η Εύβοια και η Τήνο με μόλις 7 ναυτικά μίλια και 1 ναυτικό μίλι απόσταση αντίστοιχα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη