Πλοία για Σίφνο

Ploia Gia Sifno image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σίφνο στη γραμμή Πειραιά-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος-Κίμωλος ή επισκεφθείτε άλλα νησιά των Κυκλάδων από τη Σίφνο!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Σίφνος θα αντικρίσουν τα ψιλά και γυμνά βουνά που πλαισιώνουν το λιμάνι, με το που θα φτάσουν στην είσοδο του λιμανιού στις Καμάρες. Στην ψιλότερη κορυφή βρίσκεται μια εκκλησία κτισμένη με χαρακτηριστική κυκλαδήτικη αρχιτεκτονική. Τα σπίτια , τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία βρίσκονται μαζί στην μία πλευρά του κόλπου. Στις Καμάρες υπάρχει και μια όμορφη μεγάλη παραλία. Ο επόμενος οικισμός λέγεται Κάστρο. Πρόκειται για μια μικρή μεσαιωνική πόλη. Πίσω από το Κάστρο βρίσκονται οι παραλίες Φάρος και Πλατύ Γιαλός που συγκαταλέγονται στις ωραιότερες του Αιγαίου.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Σίφνο μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να μείνει σε παραλιακό διαμέρισμα ή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο εσωτερικό του νησιού. Υπάρχει δυνατότητα και για τα δύο και στις δύο περιπτώσεις οι επισκέπτες θα περάσουν αξέχαστες διακοπές. Όποιος από την άλλη αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Σίφνο, ή θέλει να επισκεφτεί και άλλα ελληνικά νησιά,  δεν πρέπει να παραλείψει να δει και άλλα μέρη στη Σίφνο. Οι Καμάρες είναι μεν ένα πολύ όμορφο μέρος, με μεγάλη ακρογιαλιά σε έναν ωραίο κόλπο, όμως μόνο 6 χμ πιο πέρα βρίσκονται πολλά μικρά και λευκά χωριά, που είναι κτισμένα τόσο κοντά το ένα στο άλλο, ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα χωριό. Για τις Κυκλάδες αυτό είναι μοναδικό. Επίσης αξίζει μια επίσκεψη και η πεδιάδα με τους ελαιώνες κοντά σε αυτά τα χωριά.

Η Σίφνος καταλαμβάνει μια έκταση 74 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 70 χμ ακτογραμμή. Βρίσκεται μεταξύ της Σερίφου, της Κιμώλου και Αντιπάρου. Στο νησί ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Σίφνος αποτελούνται από δρομολόγια της γραμμής Πειραιά – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Μήλος – Κίμωλος. Από την Σίφνο μπορεί κανείς να ταξιδέψει και σε άλλα Κυκλαδονήσια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη