Πλοία για Νάξο

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Νάξο θα βρουν γραφικά χωριά, βενετσιάνικους πύργους, ποικίλα τοπία και βυζαντινές εκκλησίες!

Ακτοπλοϊκά για Νάξο

Όποιος επιβιβάζεται στα πλοία Νάξος, θα ταξιδέψει στις Κυκλάδες. Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος και βρίσκεται δίπλα από την Πάρο στο κέντρο των Κυκλάδων. Η Νάξος παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία στα τοπία της και η «λευκή» Χώρα που αποτελεί και το κέντρο του νησιού κυριαρχείται από το ενετικό κάστρο που δεσπόζει στον λόφο πάνω από το λιμάνι και εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Η Πορτάρα, η τεράστια πύλη του Ναού του Απόλλωνα βρίσκεται σε μια νησίδα δίπλα από το κάστρο και το λιμάνι. Στο ίδιο το λιμάνι υπάρχει ακόμη ένα μικρό νησάκι με την μικρή εκκλησία της Παναγίας Μυρτιώτισσας.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοίκά για Νάξο, θα βρουν γραφικά κυκλαδήτικα χωριά, αμέτρητους βενετσιάνικους πύργους, ποικιλόμορφα τοπία και πολλές βυζαντινές εκκλησίες. Όποιος αναχωρεί με ακτοπλοίκά από Νάξο από το νησί και ενδεχομένως θέλει να επισκεφτεί και άλλα ελληνικά νησιά,  θα θυμάται σίγουρα τις αμμουδερές παραλίες της Νάξου που επεκτείνονται σε χιλιόμετρα και συγκαταλέγονται στις ωραιότερες των Κυκλάδων, όπως και τα ορεινά τοπία απ’όπου βγαίνουν  σμυρίδα και μάρμαρο, που χρησιμοποιούνται για την λείανση των μετάλλων και αποτελούν φυσικό πλούτο του νησιού. Ένα άλλο προϊόν της Νάξου είναι το Κίτρο από το οποίο φτιάχνεται και λικέρ.

Η Νάξος απέχει 103 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 428 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 148 χιλιόμετρα ακτογραμμή. Περίπου 18.000 άνθρωποι ζουν στο νησί. Τα δρομολόγια πλοίων Νάξος ξεκινούν από τον Πειραιά, την Ραφήνα, τις Κυκλάδες, την Ικαρία, τη Σάμο και τα Δωδεκάνησα. Τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί προσεγγίζεται και από τα ταχύπλοα καταμαράν (από Πειραιά) και ταFlying Dolphin (από Ραφήνα).

Δρομολόγια & Τιμές Νάξος

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Νάξος!

Εκπτώσεις & Προσφορές Νάξος

Λιμάνι Επιβίβασης Νάξος - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Νάξου στις Κυκλάδες στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Νάξος

  • Χώρα Νάξου, 843 00 Νάξος, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 228 502 2300
  • GPS: 37.107486, 25.373620