Πλοία για Πάρο

Ploia Gia Paro image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Πάρο φτάνουν σε ένα από τα πιο διάσημα και διαφοροποιημένα νησιά των Κυκλάδων!

Φτάνοντας με τα πλοία Πάρος στο νησί, οι επιβάτες θα αποβιβαστούν στο λιμάνι της Παροικιάς, που είναι και πρωτεύουσα της Πάρου. Η κυκλαδήτικη αρχιτεκτονική κυριαρχεί και στολίζει ολόκληρη την πόλη, που εκτείνεται κατά μήκος της μεγάλης παραλίας. Λίγο πιο πάνω από τα αστραφτερά λευκά σπίτια της Χώρας βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, που αποτελεί ένα σημαντικό παλαιοχριστιανικό μνημείο της Ελλάδας. Πολύ κοντά στην Παροικιά, περίπου 5 χμ πιο έξω, βρίσκεται η κοιλάδα με τις πεταλούδες.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Πάρο, θα πιστέψει ότι κάνει ταξίδι στο παρελθόν. Στο νησί υπάρχουν αρκετές διάσημες κυκλαδήτικες εκκλησίες και μοναστήρια, που αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα. Ασφαλώς υπάρχουν και μουσείο στην Πάρο, που αξίζουν μια επίσκεψη. Ένα από αυτά είναι στεγάζει ευρήματα από την νεολιθική εποχή μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια. Οι επιβάτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Πάρο, Θα αφήσουν πίσω τους το νησί από όπου προέρχεται το πιο όμορφο λευκό μάρμαρο του κόσμου και φυσικά ένα νησί που έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Τα πιο δημοφιλή μέρη στην Πάρο είναι η Παροικιά και η Νάουσα, που προτιμώνται από τους τουρίστες. Οι ομορφότερες παραλίες ωστόσο, βρίσκονται έξω από την Παροικιά, στις Θέσεις Καμίνια, Κριός και Άγιος Φωκάς.

Η Πάρος βρίσκεται περίπου στη μέση των Κυκλάδων, δίπλα από την Νάξο. Το νησί καταλαμβάνει μια έκταση 195 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 119 χμ ακτογραμμή. Περίπου 8.000 άνθρωποι ζουν στο νησί. Τα δρομολόγια πλοίων Πάρος ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο απέχει 95 ναυτικά μίλια από το νησί. Επίσης εκτελούνται δρομολόγια προς Πάρο από την Ραφήνα, τις Κυκλάδες, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Σάμο, τη Κρήτη και την Θεσσαλονίκη. Τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί προσεγγίζεται και από τα ταχύπλοα καταμαράν από την Ραφήνα και τον Πειραιά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη