Πλοία για Σέριφο

Ploia Gia Serifo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σέριφο μεταξύ άλλων από τον Πειραιά και τα νησιά Σαντορίνη, Κίμωλο, Νάξο, Ανάφη και Αμοργό!

Η Σέριφος είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίο Πελάγους. Ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται μεταξύ των δύο πιο μεγάλων νησιών Κύθνο και Σίφνο. Τα πλοία Σέριφος έρχονται και αναχωρούν από το Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού. Η πρωτεύουσα είναι η Χώρα Σέριφος, ενώ άλλοι μεγάλοι οικισμοί είναι ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Κένταρχος. Το οδικό δίκτυο του νησιού αποτελείται από τρεις κύριους δρόμους. Ο ένας συνδέει το λιμάνι με τη Χώρα και οι άλλοι δύο τη Χώρα με τους οικισμούς που βρίσκονται βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά στο νησί.

Από τα αρχαία χρόνια γνωστό σαν άγονο νησί, η Σέριφος μαθαίνει την οικονομική της άνθηση στα τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου από την εξόρυξη μετάλλων όπως αιματίτη και μαγνητίτη που βρίσκονταν στο πλούσιο υπέδαφός της. Την δεκαετία του 60 η εξόρυξη κρίθηκε μη συμφέρουσα οικονομικά και λίγο αργότερα σταμάτησε. Σήμερα ταξιδεύει κανείς με ακτοπλοϊκά για Σέριφο για να κάνει διακοπές. Η οικονομική ευημερία των ντόπιων εξαρτάται κατά πολύ από τον τουρισμό και την γεωργία. Τουλάχιστον στον τομέα του τουρισμού φαίνεται ότι η Σέριφο έχει να προσφέρει πολλά. Αναχωρώντας με ακτοπλοϊκά από Σέριφο θα δει κανείς τους πολλούς ορμίσκους που πλαισιώνουν το νησί. Εκεί βρίσκονται πανέμορφες παραλίες όπως τα Λιβαδάκια, το Μεγάλο Λιβάδι, ο Πλατύς Γιαλός και η Ψιλή Άμμος.

Τα δρομολόγια πλοίων Σέριφος είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δρομολόγια για Σαντορίνη, Κίμωλο, Νάξο, Ανάφη, Αμοργό κτλ. Από τον Πειραιά αναχωρούν πλοία για Σέριφο, τόσο συμβατικά όσο και ταχύπλοα. Τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται περισσότερα δρομολόγια προς τη Σέριφο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη