Πλοία για Τήνο

Ploia Gia Tino image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Τήνο και γνωρίστε πέρα από την εκκλησία και τον προσκυνηματική κουλτούρα του νησιού την αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Τήνος, θα επισκεφτούν ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων. Η Τήνος βρίσκεται μεταξύ της Σύρου, της Άνδρου και της Μυκόνου. Καθώς πρόκειται για ένα νησί που αποτελεί και πνευματικό κέντρο της Ελλάδας, οι επισκέπτες της Τήνου είναι κυρίως Έλληνες. Θα μπορούσε να συγκριθεί με την πόλη Λούρδη στη Γαλλία  που είναι τόπος προσκυνήματος. Η Παναγία της Τήνου δεσπόζει στο τέλος του ανηφορικού δρόμου που οδηγεί από το λιμάνι προς τον ναό και είναι στρωμένος με ένα κόκκινο χαλί στο πλάι για να διευκολύνει και να προστατεύει τους προσκυνητές που θέλουν να εκπληρώσουν το τάμα τους, διανύοντας την απόσταση στα γόνατα. Οι προσκυνητές της Μεγαλόχαρης δεν παραμένουν πολύ στο νησί. Μετά τον εκκλησιασμό τους αναχωρούν γρήγορα και έτσι δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν και τις υπόλοιπες ομορφιές της Τήνου.

Όποιος πηγαίνει με ακτοπλοϊκά για Τήνο, έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί και άλλα μέρη εκτός του τόπου προσκυνήματος, όπως τα όμορφα λευκά χωριά με τα χαρακτηριστικά κυκλαδήτικα κτήρια, που δεν είναι και λίγα. Ένα άλλο διάσημο αξιοθέατο στην Τήνο αποτελούν οι περιστερώνες. Αυτά τα περίτεχνα κτίσματα προβάλλουν όλη την μαεστρία των δημιουργών τους, γεγονός που δεν πρέπει να εκπλήσσει τους επισκέπτες καθώς η Τήνος θεωρείται νησί των καλλιτεχνών. Γνωστοί Έλληνες ζωγράφοι και γλύπτες του 19ου και 20ου αιώνα ήταν από την Τήνο: Χαλεπάς, Φιλιππότης, Σώχος, Γκύζης, Λύτρας είναι μερικοί από αυτούς. Πριν την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Τήνο, οι επιβάτες δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν και μερικές από τις όμορφες αμμουδερές παραλίες της Τήνου με τα καθαρά νερά που τις πλαισιώνουν.

Η Τήνος καταλαμβάνει μια έκταση 195 τετραγωνικών χιλιομέτρων με 106 χμ ακτογραμμή. Στο νησί ζουν περίπου 8.000 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Τήνος ξεκινούν από τον Πειραιά (86 ναυτικά μίλια απόσταση) και από την Ραφήνα (62 ναυτικά μίλια απόσταση). Από την Τήνο μπορεί να συνεχιστεί το ταξίδι για Άνδρο, Μύκονο και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Το νησί προγκίζεται από συμβατικά επιβατηγά πλοία και από ταχύπλοα Flying Dolphin.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη