Πλοία για Αμοργό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με πλοία για Αμοργό θα βρουν γραφικά χωριά, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και όμορφες αμμουδιές!

Ακτοπλοϊκά για Αμοργό

Με τα πλοία Αμοργός θα φτάσετε στα λιμάνια της Αμοργού, διότι το νησί διαθέτει δύο λιμάνια. Ένα στα Κατάπολα και ένα δεύτερο στην Αιγιάλη. Η Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα Αμοργού με την χαρακτηριστική κυκλαδική αρχιτεκτονική, που είναι χτισμένη πάνω σε ένα γυμνό βράχο 320 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης χτισμένο σε ένα ψιλό βράχο 300 μέτρα πάνω από την θάλασσα, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα μοναστήρια της Ελλάδας, το κατάλευκο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Κτίστηκε το 1017 και το 1088 ανακαινίστηκε από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό. Εκτός από τα πολυάριθμα έργα τέχνης που φιλοξενεί, το μοναστήρι προσφέρει με την τοποθεσία του μια μαγευτική θέα στο πέλαγος.

Τους επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Αμοργό περιμένουν γραφικά χωριά και υπέροχες παραλίες. Οι παραλίες της Αγίας Άννας και της Αιγιάλης είναι προσβάσιμες με λεωφορεία της γραμμής. Όποιος θέλει να επισκεφτεί τις παραλίες Άγιο Παντελεήμων, Φάρο, Παραδείσια και Καλοταρίτισσα που είναι και οι ομορφότερες παραλίες του νησιού, θα πρέπει να πάει με σκάφος. Οι επιβάτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Αμοργό ή που θέλουν ενδεχομένως να επισκεφτούν και άλλα νησιά των Κυκλάδων ή των Δωδεκανήσων, θα κρατήσουν στην μνήμη τους την μοναδική αρχιτεκτονική αυτού του κυκλαδικού νησιού.

Η Αμοργός είναι το πιο ανατολικό νησί των Κυκλάδων. Βρίσκεται δίπλα από την Αστυπάλαια και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Η έκταση της είναι 121 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η απόσταση της από τον Πειραιά είναι 138 ναυτικά μίλια. Στην Αμοργό ζουν περίπου 1.800 κάτοικοι. Τα δρομολόγια πλοίων Αμοργός ξεκινούν από τον Πειραιά, τα άλλα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Τους καλοκαιρινούς μήνες πηγαίνουν και τα πιο γρήγορα καταμαράν στο νησί.

Δρομολόγια & Τιμές Αμοργός

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Αμοργός!

Εκπτώσεις & Προσφορές Αμοργός

Λιμάνι Επιβίβασης Αμοργός - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Αιγιάλης στην Αμοργό στις Κυκλάδες στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Αιγιάλη

  • Λιμάνι Αιγιάλη
  • 840 08 Αμοργός, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 228 507 1259
  • GPS: 36.900882, 25.976028
Χάρτης του λιμανιού των Καταπόλων στην Αμοργό στις Κυκλάδες στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Κατάπολα

  • Λιμάνι Κατάπολα
  • 840 08 Αμοργός, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 228 507 1259
  • GPS: 36.827372, 25.862726