Πλοία για Κρήτη

Ploia Gia Kriti image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Κρήτη φτάνουν στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο!

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία Κρήτη θα φτάσει στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Η Κρήτη βρίσκεται 160 χμ νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας νότια του Αιγαίου πελάγους. Συγκεκριμένα αποτελεί το νότιο φυσικό όριο του Αιγαίου και το βόρειο του Λιβυκού πελάγους. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νησιού είναι το Ηράκλειο. Εκεί βρίσκεται και η έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπως και η έδρα της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης με δικό της Αρχιεπίσκοπο. Το νησί χωρίζεται σε τέσσερεις νομούς, στον νομό Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνης. Δυο από τα υψηλότερα όρη της Ελλάδας βρίσκονται στην Κρήτη, ο Ψηλορείτης στην οροσειρά του Ίδη και τα Λευκά Όρη. Ο Ψηλορείτης είναι και το ψηλότερο βουνό με ύψος 2.456 μέτρα.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Κρήτη θα πρέπει να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, διότι το νησί προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Από το 3000 π.Χ. έως το 1400 π.Χ. περίπου στην Κρήτη άκμασε ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, ο Μινωικός με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, την Κυδωνία και τη Φαιστό. Εκτός από τα ανάκτορα αυτών των κέντρων υπάρχουν στην Κρήτη πολλά μουσεία και φυσικά πανέμορφες παραλίες. Οι επισκέπτες που θέλουν να αναχωρήσουν με ακτοπλοϊκά από Κρήτη καλά θα κάνουν να επισκεφτούν πρώτα μια παραδοσιακή γιορτή ή καλύτερα, έναν Κρητικό γάμο. Τα ήθη και έθιμα που τηρούνται μέχρι και σήμερα στο νησί έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της Κρήτης και είναι παντού ξακουστά.

Η Κρήτη καταλαμβάνει μια έκταση 8.303 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 1.046 χμ ακτογραμμή. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι περίπου 75 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο με 622.000 ανθρώπους να ζουν στο νησί. Τα δρομολόγια πλοίων Κρήτη είναι πολυάριθμα. Καθημερινά αναχωρούν πλοία για τον Πειραιά, την Κάρπαθο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Ίο, τη Νάξο και την Μύκονο. Εκτός από τους μεγάλους λιμένες του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρέθυμνου, υπάρχουν και μικρότερα λιμάνια στον Άγιο Νικόλαο, στην Σητεία και στο Καστέλι Κισσάμου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη