Πλοία για Δωδεκάνησα

Ploia Gia Dodekanisa image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Δωδεκάνησα και ανακαλύψτε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας, το πιο ηλιόλουστο, όπως λένε!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία Δωδεκάνησα, κατευθύνονται σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, το πιο ηλιόλουστο, όπως λένε, και αναζητούν τις διακοπές της ζωής τους σε ένα από τα όμορφα νησιά των Δωδεκανήσων (κυριολεκτικά «δώδεκα νησιά»). Το νησιώτικο σύμπλεγμα αποτελείται από 15 μεγαλύτερα νησιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι γνωστά και δημοφιλή στους διεθνείς τουρίστες και 150 μικρότερα. Βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο απέναντι από τις ακτές της Τουρκίας. Η πρωτεύουσα και ιστορικά σημαντικό νησί είναι η Ρόδος, που ονομάζεται επίσης νησί των Ιπποτών, είναι το μεγαλύτερο και αποτελεί ξεχωριστό δήμο εντός της περιφερειακής Ενότητας της Ρόδου.

Λόγω της δημοτικότητάς τους, τα νησιά προσεγγίζονται με εκατοντάδες ακτοπλοϊκά προς Δωδεκάνησα. Καθημερινά δρομολόγια προς Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο, Σύμη, την Τήλο, Ψέριμο, Ρόδο και πολλά άλλα προσφέρονται από πολλές ναυτιλιακές εταιρείες, που μεταφέρουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς ενδιαφέρονται να συνδυάσουν εκπαιδευτικές διακοπές με ένα υπέροχο περιβάλλον. Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, μεσαιωνικά μνημεία, επιβλητικά βυζαντινά κάστρα, παραδοσιακοί οικισμοί, 3000 χρόνια ιστορίας σε ένα παραδεισένιο τοπίο δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό διακοπών για όλους. Είτε κολυμπούν στα τυρκουάζ νερά που περικλείουν τις αμμώδεις παραλίες της Κω, είτε περπατούν μέσα στην παλιά Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, οι επισκέπτες θα βιώσουν μια μοναδική διαμονή στα Δωδεκάνησα. Κατά την αναχώρησή τους με ακτοπλοϊκό από Δωδεκάνησα, οι πιθανότητες να θέλουν να επιστρέψουν σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για να ανακαλύψει κανείς, όπως τη Λέρο, το νησί της θεάς Άρτεμις, τη Κάρπαθο, νησί ευλογημένο με τους θησαυρούς της φύσης, την Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων και πολλά άλλα.

Τα Δωδεκάνησα κατοικούνται από περισσότερους από 200.000 κατοίκους. Στην υψηλή περίοδο ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να είναι δέκα φορές μεγαλύτερος. Πολλές εταιρείες προσφέρουν δρομολόγια πλοίων προς Δωδεκάνησα που συνδέουν τα νησιά με τον Πειραιά, την ηπειρωτική χώρα και με την Τουρκία. Για λεπτομερή πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς και τα χρονοδιαγράμματα επισκεφθείτε τα δρομολόγια πλοίων της isferry, προκειμένου να προγραμματίσετε και να οργανώσετε τις διακοπές σας.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη