Πλοία για Σποράδες

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σποράδες και γνωρίστε την κοσμοπολίτικη Σκιάθο ή χαλαρώστε στο πράσινο της Σκοπέλου!

Ακτοπλοϊκά για Σποράδες

Τα πλοία Σποράδες θα μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα από τα τέσσερα μόνιμα κατοικημένα νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος Σποράδων, το οποίο αποτελείται από 24 νησιά. Η Αλόννησος, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Σκύρος έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στους τουρίστες, καθένα από αυτά για ένα συγκεκριμένο λόγο, αλλά κυρίως επειδή έχουν διατηρήσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και έχουν εκπληκτική φυσική ομορφιά. Βρίσκονται στο βορειοδυτικό Αιγαίο, βορειοανατολικά της Εύβοιας και διαθέτουν βραχώδη τοπία, πυκνή βλάστηση και υπέροχες γαλάζιες θάλασσες, προσφέροντας ιδανικούς προορισμούς για κάθε γούστο.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοίο προς Σποράδες μπορεί να θέλουν να γνωρίσουν το κοσμοπολίτικο νησί της Σκιάθου, να απολαύσουν το πράσινο της Σκοπέλου, να χαλαρώσουν στο νησί της Αλόννησου ή να ανακαλύψουν το απομονωμένο νησί της Σκύρου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα εκπλαγούν με τα χωριά των Σποράδων, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένων των πέτρινων σπιτιών με τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τις εντυπωσιακές εκκλησίες. Ακολουθώντας τα στενά πλακόστρωτα μονοπάτια πολλών χωριών, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, επειδή πολλοί οικισμοί είναι χτισμένοι στις πλαγιές των λόφων. Τα νησιά των Σποράδων είναι επίσης γνωστά για τις όμορφες παραλίες τους. Εναπόκειται στον επισκέπτη να αποφασίσει αν του αρέσουν οι μικροί ή οι μεγάλοι κόλποι, οι οργανωμένες ή απομονωμένες παραλίες, με άμμο ή με βότσαλα. Πρόκειται για μια πολυτέλεια που μόνο η Ελλάδα με τα πανέμορφα νησιά της μπορεί να προσφέρει. Αναχωρώντας με ακτοπλοϊκά από Σποράδες, οι επιβάτες θα πάρουν μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική φιλοξενία και τον πολιτισμό. Θα θυμούνται επίσης τη γεύση του νόστιμου φαγητού που σερβίρεται στις παραδοσιακές παραθαλάσσιες ταβέρνες και εστιατόρια. Θα έχουν την αίσθηση του ζεστού ελληνικού ήλιου στην επιδερμίδα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη σκέψη τους θα αναπολούν τις εικόνες και τους ήχους των νησιών των Σποράδων.

Τα 24 "διάσπαρτα" νησιά, που ονομάζονται Σποράδες, είναι εύκολα προσβάσιμα με πλοίο. Πολλά δρομολόγια πλοίων για Σποράδες συνδέουν τα νησιά με την ηπειρωτική χώρα και με άλλα νησιά. Υπάρχουν δρομολόγια από τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, τη Σκύρο και την Αλόννησο καθώς και από το Μαντούδι της Εύβοιας. Επιπρόσθετα, είναι δυνατή η μετάβαση από νησί σε νησί εντός των Σποράδων, καθώς υπάρχουν συχνά δρομολόγια. Το μεγαλύτερο ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά για να φτάσετε από τη Σκιάθο στην Αλόννησο. Το συντομότερο παίρνει μόνο 15 λεπτά για να φτάσετε στη Γλώσσα από τη Σκιάθο.

 

Δρομολόγια & Τιμές Σποράδες

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Σποράδες!

Εκπτώσεις & Προσφορές Σποράδες

Λιμάνι Επιβίβασης Σποράδες - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Σκοπέλου στις Σποράδες της Ελλάδας

Λιμάνι Επιβίβασης Σκόπελος

  • Πόλη Σκοπέλου, 370 03 Σκόπελος, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 242 402 2180
  • GPS: 39.123826, 23.729323
Χάρτης του λιμανιού της Σκιάθου στα νησιά των Σποράδων στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Σκιάθος

  • Πόλη Σκιάθου, 370 02 Σκιάθος, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 242 702 2017
  • GPS: 39.162864, 23.491099