Πλοία για Κυλλήνη

Ploia Gia Kyllini image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδέψετε με τα πλοία για Κυλλήνη θα φτάσετε στο νομό Ηλείας ο οποίος, σύμφωνα με τον Όμηρο και τον Παυσανία, κατοικήθηκε από την εποχή των λίθων!

Ταξιδεύοντος με τα πλοία Κυλλήνη οι επιβάτες θα φτάσουν σε μια μικρή πόλη και λιμάνι του νομού Ηλείας, που σύμφωνα με τον Όμηρο και τον Παυσανία έχει κατοικηθεί από την παλαιολιθική εποχή. Η Κυλλήνη βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Πελοπονήσσου και βρέχεται από το Ιόνιο πέλαγος. Φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά που βρίσκονται μέσα σε δάσος και τις μακριές χρυσές παραλίες της. Αυτά τα δυο στοιχεία κάνουν το μικρό λιμάνι ελκυστικό για εγχώριους και ξένους τουρίστες κάθε ηλικίας.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Κυλλήνη θα μπορούσε να επισκεφτεί το χωριό Κάτω Παναγιά που απέχει 1 χλμ. από την Κυλλήνη. Η συνοικία Κάστρο, στο κέντρο της μικρής πόλης και με 800 κατοίκους, προσφέρει αρκετές δυνατότητες για διαμονή και πληροφορίες για τους τουρίστες. Εκεί, πάνω σε έναν λόφο, βρίσκεται το κάστρο Χλεμούτσι. Είναι 800 χρονών και ορατό από όλες τα σημεία της Κυλλήνης. Τα ιαματικά Λουτρά της Κυλλήνης βρίσκονται 9 χμ μακριά από το κέντρο. Γύρω από τις ιαματικές πηγές έχουν χτιστεί αρκετά ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις για ιαματικά μπάνια και πολύ καλά οργανωμένα κάμπινγκ. Οι επισκέπτες που επιστρέφουν με ακτοπλοϊκά από Κυλλήνη, πριν την αναχώρησή τους, θα ήταν καλό να έχουν δει το εμπορικό κέντρο της πόλης με τα πολυάριθμα καταστήματα, τα σχολεία, τις τράπεζες και το λιμάνι και φυσικά τις όμορφες μακριές παραλίες που υπάρχουν στην Κυλλήνη και στην περιφέρεια της.

Η Κυλλήνη καταλαμβάνει μια έκταση 49,322 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι 96,8 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Περίπου 4.700 άνθρωποι ζουν στην πόλη. Τα δρομολόγια πλοίων Κυλλήνη είναι καλά ανεπτυγμένα. Το μικρό αυτό λιμάνι κερδίζει όλο και περισσότερη σημασία για την επιβατηγό ναυτιλία με δρομολόγια προς την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη