Πλοία για Εύβοια

Ploia Gia Evia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Εύβοια στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει σε όλους τους περιπετειώδεις!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία Εύβοια φθάνουν στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει σε όσους αγαπούν την περιπέτεια. Μπορείτε να κάνετε καγιάκ στη Χαλκίδα, να κάνετε ιππασία στην Ερέτρια , να κάνετε πεζοπορία στο όρος του Αγίου Νικολάου ή να περπατήσετε το τετράωρο μονοπάτι του φαραγγιού του Δημοσάρη. Και βεβαίως μην ξεχνάτε τις περίφημες ιαματικές πηγές της Αιδηψού που θα θεραπεύσουν το σώμα και την ψυχή σας. Η Χαλκίδα, η πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα θαλασσινά και φρέσκα ψάρια δίπλα στη θάλασσα.

Παίρνοντας ακτοπλοϊκό για Εύβοια θα απολαύσετε τις πολυάριθμες παραλίες που κρύβονται σε κάθε γωνιά του νησιού. Μερικές από τις πιο όμορφες είναι οι παραλίες των Λιχαδονησιών , ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα που προέκυψε μετά από ένα μεγάλο σεισμό πριν από χιλιάδες χρόνια και που οι ντόπιοι αποκαλούν τις Σεϋχέλλες της Ελλάδας. Άλλες παραλίες που μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του είναι η Αγία Άννα, ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδα, ο Αγιόκαμπος, το Πευκί και πολλά άλλα. Αναχωρώντας με ακτοπλοϊκά από Εύβοια θα έχετε απολαύσει διακοπές γεμάτες δραστηριότητες, καλό φαγητό, αξιοθέατα και καταδύσεις σε πεντακάθαρα νερά.

Στην Εύβοια μπορείτε να φτάσετε είτε με πλοίο από τη Ραφήνα είτε με αυτοκίνητο από την Αθήνα διασχίζοντας την παλιά ή τη νέα γέφυρα της Χαλκίδας. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι τα νερά κάτω από την παλιά γέφυρα αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι ώρες λόγω της βαρύτητας του φεγγαριού και της στάθμης της θάλασσας που διαφέρει στον βόρειο και νότιο Ευβοϊκό Κόλπο. Τα δρομολόγια πλοίων για Εύβοια πραγματοποιούνται από τοπικά φεριμπότ που αναχωρούν καθημερινά από τη Ραφήνα και φτάνουν στο λιμάνι του Μαρμαρίου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη