Πλοία για Ελλάδα

Ploia Gia Ellada image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Ελλάδα σας φέρνουν σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και πιο μαγευτικούς προορισμούς διακοπών παγκοσμίως!

Ο τουρισμός είναι ένας από τους κυριότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Με πάνω από 15 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως η Ελλάδα ανήκει στις 20 καλύτερες και πιο συχνά διαλεγμένες ταξιδιωτικές προορισμούς παγκοσμίως. Τα πιο γνωστά θέρετρα διακοπών που προσεγγίζουν τα πλοία της Ελλάδας, είναι μεταξύ άλλων τα νησιά του Ιονίου - η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος - η Μύκονο, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Πάρος και η Κρήτη. Το ήπιο κλίμα της Ελλάδας, η μεγάλη ποικιλία των τοπίων που δημιουργούνται από τα ψιλά βουνά, τις μεγάλες πεδιάδες και τις χρυσές αμμουδιές, μαζί με την ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα του ελληνικού λαού που βρίσκεται κυρίως σε πολλά νησιά, κάνουν την χώρα να βρίσκεται στις προτιμήσεις των ντόπιων αλλά και τον ξένων τουριστών.

Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να ταξιδέψει με καράβι από την Ιταλία ή την Τουρκία. Από τα λιμάνια της Τεργέστης, της Βενετίας, της Ραβέννας, της Αγκώνας του Μπάρι και του Μπρίντιζι που βρίσκονται στην Ιταλία μπορεί να ταξιδέψει κανείς με ακτοπλοϊκά για Ελλάδα. Η αποβίβαση γίνεται στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας. Από την Τουρκία μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς Ελλάδα αναχωρώντας από τα λιμάνια Τσεμέ, Μποντρούμ (αρχαία Αλικαρνασσός), Μαρμαρίς, Φετίγιε και Κουσάντασι. Η αποβίβαση γίνεται στα λιμάνια της Ρόδου, Κω, Χίου και Σάμου αντίστοιχα. Φυσικά μπορεί κανείς από αυτά τα λιμάνια να ταξιδέψει με ακτοπλοϊκά από Ελλάδα και προς Ιταλία και προς Τουρκία όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

Η Ελλάδα στα 100 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου έχει την 97η θέση. Το κράτος καταλαμβάνει έκταση 131.957 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει περίπου 11.215.197 κατοίκους με πληθυσμό 81,96 κατοίκους / τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στην ελληνική θαλάσσια περιοχή (Κρητικό Πέλαγος, Ιόνιο και Αιγαίο) βρίσκονται πάνω από 2.500 νησιά από τους οποίους κατοικούν περίπου οι 156. Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια πλοίων Ελλάδας είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Τα πλοία εκτελούν καθημερινά δρομολόγια προς τα νησιά και προς Στερεά Ελλάδα (Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Κιλίνη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πειραιά / Αθήνα, Ραφήνα / Αθήνα, Άγιος Κωνσταντίνος, Βόλο, Καβάλα κτλ.).

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη