Πλοία για Ικαρία

Ploia Gia Ikaria image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ικαρία είναι ως επί το πλείστον ανεξάρτητοι ταξιδιώτες που αναζητούν την πρωτοτυπία και το ανέγγιχτο!

Όταν ταξιδεύει κανείς με τα πλοία Ικαρία θα φτάσει στο νησί που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία πήρε το όνομά του από τον θρυλικό Ίκαρο. Με τον θάνατό του έδωσε το όνομα του τόσο στο νησί, όσο και στο πέλαγος οπού βρίσκεται το νησί (Ικάριο Πέλαγος). Η Ικαρία βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και ανήκει στις Σποράδες. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ορεινό, όμως προσφέρει στους επισκέπτες και πολλά φαράγγια και καταπράσινες πλαγιές κοντά στις ακτές με δάση που εν μέρει θυμίζουν ζούγκλα. Η οροσειρά του Αθέρα διασχίζει σχεδόν ολόκληρο το νησί και η υψηλότερη κορυφή της φτάνει στα 1.037 μέτρα.

Οι ταξιδιώτες με ακτοπλοϊκά για Ικαρία που επισκέπτονται το νησί δεν πρέπει να περιμένουν να βρούνε μαζικό τουρισμό εκεί. Παρά την αυξημένη επισκεψιμότητα του νησιού από Έλληνες και ξένους τουρίστες, αυτοί περιορίζονται σε ατομικούς ταξιδιώτες και όχι σε μεγάλες ομάδες τουριστών. Το γεγονός ότι η ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής δεν υφίσταται σε όλο το νησί, η έλλειψη ενός αερολιμένα και ο περιορισμένος αριθμός αξιοθέατων επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη του νησιού ως προορισμό για μεγάλες τουριστικές μάζες. Όποιος λοιπόν αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Ικάρια, αφήνει ένα νησί που δεν έχει χάσει τον γνήσιο χαρακτήρα του. Παρθένα φύση και άνθρωποι που τηρούν τις παραδόσεις σχηματίζουν την εικόνα αυτού του ιδιότυπου νησιού.

Η Ικαρία είναι ένα σχετικά μεγάλο νησί που καταλαμβάνει μια έκταση 255,303 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Περίπου 8.423 άνθρωποι ζουν στην Ικαρία με μια πυκνότητα 33 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Παρά την έλλειψη μαζικού τουρισμού τα δρομολόγια πλοίων Ικαρία είναι σχετικά καλά ανεπτυγμένα. Μεταξύ άλλων εκτελούνται δρομολόγια προς την Σάμο, την Μύκονο, την Πάτμο, τους Φούρνους και τις υπόλοιπες Σποράδες. Η Ικαρία συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη