Πλοία για Ικαρία

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ικαρία είναι ως επί το πλείστον ανεξάρτητοι ταξιδιώτες που αναζητούν την πρωτοτυπία και το ανέγγιχτο!

Ακτοπλοϊκά για Ικαρία

Όταν ταξιδεύει κανείς με τα πλοία Ικαρία θα φτάσει στο νησί που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία πήρε το όνομά του από τον θρυλικό Ίκαρο. Με τον θάνατό του έδωσε το όνομα του τόσο στο νησί, όσο και στο πέλαγος οπού βρίσκεται το νησί (Ικάριο Πέλαγος). Η Ικαρία βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και ανήκει στις Σποράδες. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ορεινό, όμως προσφέρει στους επισκέπτες και πολλά φαράγγια και καταπράσινες πλαγιές κοντά στις ακτές με δάση που εν μέρει θυμίζουν ζούγκλα. Η οροσειρά του Αθέρα διασχίζει σχεδόν ολόκληρο το νησί και η υψηλότερη κορυφή της φτάνει στα 1.037 μέτρα.

Οι ταξιδιώτες με ακτοπλοϊκά για Ικαρία που επισκέπτονται το νησί δεν πρέπει να περιμένουν να βρούνε μαζικό τουρισμό εκεί. Παρά την αυξημένη επισκεψιμότητα του νησιού από Έλληνες και ξένους τουρίστες, αυτοί περιορίζονται σε ατομικούς ταξιδιώτες και όχι σε μεγάλες ομάδες τουριστών. Το γεγονός ότι η ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής δεν υφίσταται σε όλο το νησί, η έλλειψη ενός αερολιμένα και ο περιορισμένος αριθμός αξιοθέατων επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη του νησιού ως προορισμό για μεγάλες τουριστικές μάζες. Όποιος λοιπόν αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Ικάρια, αφήνει ένα νησί που δεν έχει χάσει τον γνήσιο χαρακτήρα του. Παρθένα φύση και άνθρωποι που τηρούν τις παραδόσεις σχηματίζουν την εικόνα αυτού του ιδιότυπου νησιού.

Η Ικαρία είναι ένα σχετικά μεγάλο νησί που καταλαμβάνει μια έκταση 255,303 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Περίπου 8.423 άνθρωποι ζουν στην Ικαρία με μια πυκνότητα 33 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Παρά την έλλειψη μαζικού τουρισμού τα δρομολόγια πλοίων Ικαρία είναι σχετικά καλά ανεπτυγμένα. Μεταξύ άλλων εκτελούνται δρομολόγια προς την Σάμο, την Μύκονο, την Πάτμο, τους Φούρνους και τις υπόλοιπες Σποράδες. Η Ικαρία συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά.

Δρομολόγια & Τιμές Ικαρία

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Ικαρία!

Εκπτώσεις & Προσφορές Ικαρία

Λιμάνι Επιβίβασης Ικαρία - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού του Αγίου Κήρυκου στην Ικαρία στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Άγιος Κήρυκος

  • Λιμάνι Άγιος Κήρυκος
  • 833 00 Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 227 502 2207
  • GPS: 37.612273, 26.295395
Χάρτης του λιμανιού του Ευδήλου στην Ικαρία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Εύδηλος

  • Λιμάνι Εύδηλος
  • 833 02 Evdilos, Ικαρία, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 227 503 1007
  • GPS: 37.629468, 26.179969