Πλοία για Ύδρα

Ploia Gia Hydra image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Τα πλοία για Ύδρα μεταφέρουν μόνο επιβάτες, διότι το νησί είναι εντελώς ελεύθερο από αυτοκίνητα και προσκαλεί τους εγχώριους και ξένους τουρίστες να χαλαρώσουν!

Μαζί με τα νησιά Σαλαμίς, Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα (Πόλη), Πόρους, Σπέτσες και Ντόκος αποτελεί το Σαρωνικό νησιωτικό συγκρότημα. Η Ύδρα βρίσκεται ανάμεσα στον Πόρο και τις Σπέτσες.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στον προορισμό Ύδρα φτάνουν σε ένα πολύ δημοφιλές ελληνικό νησί το οποίο δεν είναι μόνο γνωστό στους ξένους τουρίστες αλλά και στους Έλληνες που θα πάνε στο νησί τα Σαββατοκύριακα για να ξεκουραστούν λίγο από το γρήγορο και θορυβώδες ζωή της Αθήνας. Και είναι δυνατόν! Στην Ύδρα δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα. Οι μόνοι τρόποι να κυκλοφορήσουν είναι τα άλογα και τα γαϊδούρια. Απαγορεύονται επίσης οι ντισκοτέκ, οι μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι πισίνες, τα τετράγωνα τένις και οι κεραίες στους τοίχους του σπιτιού, προκειμένου να αποφευχθεί ο μαζικός τουρισμός και η κοινότητα τζετ. Οι τιμές των ακινήτων είναι πολύ υψηλές. Οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν σίγουρα τη μεγάλη ποσότητα των γατών του νησιού και θα νιώσουν την εκκεντρική και καλλιτεχνική διάθεση που το νησί προσπαθεί να διατηρήσει.

Διαδρομές με πορθμεία Η Ύδρα συνδέει το νησί με τα περισσότερα νησιά του Σαρωνικού Γκολφ, όπως για παράδειγμα οι Σπέτσες, ο Πόρος και η Αίγινα. Από τα δρομολόγια των πορθμείων από τον Πειραιά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη