Πλοία για Κάρπαθο

Ploia Gia Karpatho image

Τα πλοία για Κάρπαθο σας μεταφέρουν σε ένα νησί με μια πολύ ισχυρή παράδοση η οποία διατηρείται από τους ντόπιους μέχρι σήμερα!

Ακτοπλοϊκά για Κάρπαθο

Τα πλοία Κάρπαθος προσεγγίζουν το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στο Καρπάθιο Πέλαγος ανάμεσα στην Κρήτη και τη Ρόδο. Είναι ένα νησί με πολύ ισχυρές παραδόσεις που οι κάτοικοι διατηρούν μέχρι σήμερα. Τα Πηγάδια είναι η πρωτεύουσα του νησιού όπου βρίσκεται το λιμάνι και η πιο οργανωμένη περιοχή του νησιού. Το όνομά της πρωτεύουσας προέρχεται από την λέξη "πηγάδια", λόγω του γεγονότος ότι υπήρχαν πολλά εκεί σε παλαιότερες εποχές. Τα περισσότερα από τα κτίρια και τα σπίτια του χωριού είναι νεόχτιστα από τους Έλληνες ομογενείς της Αμερικής που επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι για να περάσουν τις διακοπές τους στην πατρίδα. Οι σύγχρονες ανέσεις και η παράδοση συνδυάζονται σε κάθε γωνιά των Πηγαδιών.

Όταν ταξιδεύετε με ακτοπλοϊκό για Κάρπαθο, πρέπει επισκεφτείτε το χωριό Όλυμπος. Είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη εμπειρία. Το χωριό είναι χτισμένο σε ορεινή και απομακρυσμένη τοποθεσία. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της απομόνωσης από τα υπόλοιπα χωριά του νησιού, οι κάτοικοι του Ολύμπου διατηρούσαν τη φυσιογνωμία του χωριού καθώς και τις παραδόσεις τους. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι ντυμένοι με τοπικές φορεσιές και μιλούν την τοπική τους διάλεκτο. Το χωριό είναι ένα ζωντανό λαογραφικό μουσείο. Η Κάρπαθος έχει να προσφέρει επίσης πολλές όμορφες παραλίες. Κάντε μια βουτιά στην παραλία Κυρά Παναγιά που θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας εξαιτίας των εξωτικών της υδάτων και την πλούσια αμμουδιά. Πριν φύγετε ακτοπλοϊκά από Κάρπαθο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφτεί το νησάκι της Σαρίας που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Καρπάθου. Τα 2 νησιά πιστεύεται ότι ήταν ένα τα αρχαία χρόνια, αλλά ένας ισχυρός σεισμός τα χώρισε.

Τα δρομολόγια πλοίων Καρπάθου ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά με τακτικές διαδρομές και το ταξίδι διαρκεί περίπου 15 ώρες. Η Κάρπαθος συνδέεται επίσης με Ανάφη, Χάλκη, το Ηράκλειο (Κρήτη), Κάρπαθο (Διαφάνι), Κάσο, Μήλο, Ρόδο, Σαντορίνη και Σητεία.

Δρομολόγια & Τιμές Κάρπαθος

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Κάρπαθος!

Εκπτώσεις & Προσφορές Κάρπαθος

Λιμάνι Επιβίβασης Κάρπαθος - Πώς θα φτάσετε

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη