Πλοία για Κέρκυρα

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Κέρκυρα φτάνουν στο μεγαλύτερο και βορειότερο νησί του Ιονίου, ακριβώς στην είσοδο της Αδριατικής!

Ακτοπλοϊκά για Κέρκυρα

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Κέρκυρα θα αποβιβαστούν σε ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Το νησί βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Μεγάλα μέρη της ακτογραμμής της Κέρκυρας, η οποία έχει μήκος 217 χμ, σχηματίζονται από πολυάριθμους όρμους και ακρωτήρια. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι κυρίως ορεινό. Το όνομα Κορφού, που χρησιμοποιούν οι ξένοι για το νησί, πηγάζει από τις δύο κορυφές που φαίνονται, όταν ο ταξιδιώτης πλησιάζει στο νησί. Το ύψος αυτών των δυο υψηλότερων κορυφών, του Παντοκράτορα και του Στραβοσκιάδι, φτάνει στα 914 και 849 μέτρα αντίστοιχα.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Κέρκυρα, μόλις φτάσουν στην πόλη θα αντιληφθούν πολύ γρήγορα τον βενετσιάνικο πρόσωπό της. Πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη πόλη με πολλές αριστοκρατικές πινελιές, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, το παλιό και το νέο φρούριο, το Δημαρχείο (στεγάζεται στο θέατρο Σαν Τζιάκομο), το Μον Ρεπό και τα μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας. Πριν από την αναχώρησή τους με ακτοπλοϊκά από Κέρκυρα, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν δει και κάποια αξιοθέατα εκτός πόλης. Σημείο έλξης για πολλούς τουρίστες είναι το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι), καθώς και η περιοχή Πέλεκα που φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει και η Παλιοκαστρίτσα, όπου βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Τις ωραιότερες παραλίες με χρυσή άμμο θα τις βρει κανείς, μεταξύ άλλων, στον Αι Γόρδη, στην Γλυφάδα, στον Άγιο Γεώργιο, στην Κασσιόπη και στο Σιδάρι. Οι περιοχές που κυριολεκτικά πνίγονται στη βλάστηση είναι μεταξύ άλλων τα χωριά Σιναράδες, ο Άγιος Ματθαίος και ο Σπαρτύλας.

Η Κέρκυρα είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η έκταση του νησιού είναι 591 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Περίπου 107.000 άνθρωποι ζουν στην Κέρκυρα. Τα δρομολόγια πλοίων Κέρκυρα είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα και περιλαμβάνουν γραμμές και προς την Ιταλία και προς τα Ιόνια νησιά.

Δρομολόγια & Τιμές Κέρκυρα

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Κέρκυρα!

Εκπτώσεις & Προσφορές Κέρκυρα

Λιμάνι Επιβίβασης Κέρκυρα - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Κέρκυρας στα Ιόνια Νησιά στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Κέρκυρα

  • Νέα Θύρα Επιβατών
  • 24, Εθνικής Αντιστάσεως, 491 00 Κέρκυρα, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 266 104 5551
  • GPS: 39.630243, 19.901697