Πλοία για Σκιάθο

Ploia Gia Skiatho image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Σκιάθο και νιώστε τις χρυσαφένιες αμμουδιές που έχει να προσφέρει το μικρό νησί των Σποράδων να καίνε κάτω από τα πόδια σας!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Σκιάθος, θα βρεθούν στο δυτικό τμήμα των Βόρειων Σποράδων. Η Σκιάθος απέχει μόνο 41 ναυτικά μίλια από τις ακτές της στερεάς Ελλάδας., Παρόλο που είναι μικρό νησί, ελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες και αυτό οφείλεται στις ονειρικές ακρογιαλιές και τους κόλπους του νησιού. Οι ομορφότερες παραλίες που πρέπει κανείς να επισκεφτεί είναι η Μεγάλη Άμμος, η Καναπίτσα, οι Αχλαδιές, ο Τζανεριάς και οι Κουκουναριές. Ειδικά οι Κουκουναριές είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.

Όσοι πηγαίνουν με ακτοπλοϊκά για Σκιάθο στο νησί, θα επισκεφτούν ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας. Παρόλο που στο νησί εμφανίζονται όλο και περισσότερα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, δεν έχει χάσει πολλά από την αυθεντικότητα του. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τις φυσικές ομορφιές της Σκιάθου, το νησί προσφέρει μεγάλη ποικιλία. Φυσικά δεν έχει μείνει άγνωστος ο παράδεισος της Σκιάθου. Στο νησί θα βρει κανείς όμορφες αμμώδες παραλίες, πολλά μικρά σοκάκια με ταβέρνες, καφέ, και μπαράκια. Όποιος αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Σκιάθο δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφτεί το σπίτι του γνωστού συγγραφέα Παπαδιαμάντη. Παραμένει ανέγγιχτο από το χρόνο σε ένα μικρό και γραφικό δρομάκι, όπως υπάρχουν πολλά στην πόλη της Σκιάθου την Χώρα.

Η Σκιάθος έχει έκταση 58 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 44 χμ ακτογραμμή. Στο νησί κατοικούν 4.200 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Σκιάθος είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα, διότι το νησί προσεγγίζεται από πλοία που αναχωρούν από τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Βόλο, την Αλόννησο και την Σκόπελο. Τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται και δρομολόγια από την Κύμη της Εύβοιας, την Σκύρο και άλλα νησιά του Αιγαίου. Τα ταχύπλοα Flying Dolphin ταξιδεύουν όλο το χρόνο προς τη Σκιάθο. Η απόσταση Σκιάθο – Βόλο είναι 41 ναυτικά μίλια και Σκιάθο – Άγιο Κωνσταντίνο 44 ναυτικά μίλια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη