Πλοία για Άγιο Κωνσταντίνο

Ploia Gia Agio Konstantino image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Άγιο Κωνσταντίνο μπορούν να επισκεφθούν το ναό του αγίου και το θέατρο της πόλης!

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι μια κωμόπολη (2.471 κάτοικοι) στον νομό Φθιώτιδα στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο απέχει 48 χμ από την πιο μεγάλη πόλη Λαμία και 163 χμ από την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το λιμάνι το Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται απέναντι από το βόρειο μέρος του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας, την Εύβοια και προσεγγίζεται από πολυάριθμα πλοία Άγιος Κωνσταντίνος. Η ευρύτερη περιοχή, όπου σήμερα βρίσκεται ο Άγιος Κωνσταντίνος, κατοικείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Από τότε το λιμάνι είχε μεγάλη σημασία και η πόλη ολόκληρη ήταν περιτειχισμένη. Το 1832 στη θέση Γράδος ανακαλύφθηκε βυζαντινή εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και οι κάτοικοι τον προϋπάρχοντων οικισμών μετακόμισαν εκεί και ονόμασαν το νέο οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο. Το 1832 καταστράφηκε μεγάλο μέρος της πόλης από σεισμό, όμως ανοικοδομήθηκε βάση ενός πολεοδομικού σχεδίου. Την δεκαετία του 1960 η πόλη απέκτησε σημαντική τουριστική σημασία λόγω της κατασκευής της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Παρόλο που η εθνική οδός σήμερα παρακάμπτει την πόλη (μετά από νέα χάραξη), ο Άγιος Κωνσταντίνος δεν έχασε τη γοητεία του κυρίως για τους Έλληνες παραθεριστές.

Για αυτούς που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Άγιο Κωνσταντίνο υπάρχει εκτός από τη δυνατότητα να βρουν πολλές καφετερίες, εστιατόρια και καταλύματα για να μείνουν και η δυνατότητα να επισκεφτούν τα αξιοθέατα. Αυτοί που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό μπορούν πριν την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Άγιο Κωνσταντίνο να επισκεφτούν τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου με τα βυζαντινά μωσαϊκά και το υπαίθριο θέατρο της πόλης.

Τα δρομολόγια πλοίων Άγιος Κωνσταντίνος είναι καλά αναπτυγμένα και συνδέουν ακτοπλοϊκά το λιμάνι με τις βόρειες Σποράδες, με την Εύβοια και τον Βόλο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη