Πλοία για Πάτρα

Ploia Gia Patra image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Πάτρα φτάνουν σε μια πόλη γνωστή ως πύλη της Ελλάδας για διεθνή ακτοπλοϊκά δρομολόγια!

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία Πάτρα, Θα φτάσει στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η Πάτρα βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και είναι πολύ γνωστή για το σημαντικό λιμάνι της. Όσοι ταξιδεύουν στην Αδριατική και θέλουν να αποβιβαστούν στην Ελλάδα, αναγκαστικά θα πρέπει να φτάσουν την Πάτρα. Αυτός είναι και ο λόγος που η πόλη αποκαλείται «Η πύλη της Ελλάδας». Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο ο μεγάλος λιμένας που καθορίζει την εικόνα της Πάτρας, αλλά και τα πολλά μικρά ψαροκάικα και τα ιστιοπλοϊκά που αράζουν στις προβλήτες. Το 2006 η Πάτρα κηρύχτηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα, όπως και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Οι τουρίστες που φτάνουν με ακτοπλοϊκά για Πάτρα στο λιμάνι δεν χρειάζεται να περιοριστούν στις τουριστικές εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες διασκέδασης γύρω από το λιμάνι. Η ζωή στο κέντρο της πόλης έχει επίσης πολλά να προσφέρει. Πολλά μικρά και παμπάλαια σοκάκια με μπαράκια και καφετερίες, προσφέρουν στους επισκέπτες αρκετή ησυχία, για να ηρεμίσουν από την πολυκοσμία των εμπορικών δρόμων. Καταστήματα ένδυσης και άλλα μικρομάγαζα δημιουργούν μια ιταλική εικόνα. Όσοι αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Πάτρα, θα πρέπει να μην έχουν παραλείψει να γνωρίσουν και μετρικούς από τους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης, που είναι καλά κριμένοι. Το θέατρο Απόλλων από το 1872, το αρχαίο Ωδείο της Πάτρας που ειδικά το καλοκαίρι φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες, και το αρχαιολογικό μουσείο αξίζουν μια επίσκεψη. Προπάντων το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα: αυθεντικά μωσαϊκά και αγάλματα από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή θα προκαλέσουν τον θαυμασμό των επισκεπτών.

Η Πάτρα καταλαμβάνει μια έκταση 333,14 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι 642,3 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Περίπου 213.900 άνθρωποι ζουν στην πόλη. Τα δρομολόγια πλοίων Πάτρα είναι πολύ ανεπτυγμένα λόγω της κεντρικής θέσης του λιμανιού. Από την Πάτρα μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς την Ιταλία (Τεργέστη, Βενετία, Ραβέννα, Ανκόνα, Μπάρι, Μπρίντιζι).

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη