Πλοία για Ζάκυνθο

Ploia Gia Zakyntho image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Ζάκυνθο από την Κυλλήνη στην Πελοπόννησο και από το Μπρίντιζι στην Ιταλία!

Όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία Ζάκυνθος, θα επισκεφτούν κατά τους Βενετσιάνους το «Άνθος της Ανατολής». Ασφαλώς αυτό το όνομα δεν αναφέρεται μόνο στο ανθισμένο τοπίο του νησιού, αλλά και στην λογοτεχνία και τις τέχνες γενικά, μέσω των οποίων το νησί εξέφρασε το ρομαντικό του πρόσωπο. Οι Έλληνες ποιητές Διονύσιος Σολωμός και Ανδρέας Κάλβος είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που γεννήθηκαν στη Ζάκυνθο. Παρά την άνθηση της ζωγραφικής τον 17ο αιώνα και τη δημιουργία της σχολής της Ζακύνθου, η μουσική παραμένει η μεγαλύτερη αγάπη των Ζακυνθινών. Η Ζακυνθινή Καντάδα εξακολουθεί να ακούγεται παντού στο νησί μέχρι την σημερινή ημέρα.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Ζάκυνθο έχουν πολλά να δουν. Στο νησί υπάρχει πληθώρα αξιοθέατων που μπορούν να επισκεφτούν. Μεταξύ άλλων η πλατεία του Σολωμού, το μετά-βυζαντινό μουσείο, τη πλατεία του Άγιου Μάρκου και πολλές εκκλησίες όπως την εκκλησία του Άγιου Νικόλαου του Μόλου, του Αγίου Διονυσίου, του Αγίου Μάρκου και του αγίου Γεωργίου. Ο μεγάλος σεισμός του 1953 δυστυχώς κατάστρεψε πολλά από τα όμορφα κτήρια. Ευτυχώς αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω μπόρεσαν να διασωθούν. Πριν από την αναχώρηση τους με ακτοπλοϊκά από Ζάκυνθο από, οι τουρίστες δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν τις πανέμορφες αμμώδες παραλίες και να κάνουν μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά, που βρέχουν το νησί από όλες τις πλευρές.

Η Ζάκυνθος καταλαμβάνει μια έκταση 402 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 123 χμ ακτογραμμή. Περίπου 30.000 άνθρωποι ζουν στο νησί. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αγρότες ή εργάζονται στον τομέα του τουρισμού. Τα δρομολόγια πλοίων Ζάκυνθος ξεκινούν από την Κυλλήνη στη Πελοπόννησο. Στην Κυλλήνη πάει κανείς με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή με το τρένο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν εκδρομές στη Κεφαλονιά με μικρά σκάφη που διατίθενται από τη Ζάκυνθο. Η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο νησιών είναι 8 ναυτικά μίλια και η απόσταση της Ζακύνθου από τη Κυλλήνη είναι 10 ναυτικά μίλια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη