Πλοία για Αστυπάλαια

Ploia Gia Astypalea image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία για Αστυπάλαια φτάνουν στο νησί, γνωστό ως "πεταλούδα" του Αιγαίου!

Με το Πλοίο Αστυπάλαια φθάνετε σε ένα νησί, που είναι γνωστό και ως «πεταλούδα του Αιγαίου». Η Χώρα της Αστυπάλαιας θεωρείται η ωραιότερη Χώρα του Αιγαίου. Επίσης γνωστή ως βασίλισσα της Αστυπάλαιας, εκτείνεται από το παλιό λιμάνι μέχρι το βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Από εκεί μπορείτε να δείτε το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τα νησάκια που βρίσκονται μπροστά. Θα σας καλωσορίσουν οι παραδοσιακοί πέτρινοι ανεμόμυλοι και θα βρείτε πολλά καταστήματα για να χαλαρώσετε και να φάτε στην κεντρική πλατεία και τη γύρω περιοχή της. Ο Πέρα Γιαλός βρίσκεται στους πρόποδες της Χώρας και μέχρι πρόσφατα ήταν το παραδοσιακό και κύριο λιμάνι της Αστυπάλαιας, πριν φτιαχτεί το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με Ακτοπλοϊκά προς Αστυπάλαια, φτάνοντας στο νησί θα μπορούν να απολαύσουν παραλίες για όλα τα γούστα, από οργανωμένες που προσφέρουν σχεδόν τα πάντα μέχρι εντελώς ερημικές, που δεν έχουν χαρτογραφηθεί ακόμη! Η πιο γνωστή είναι η παραλία τα Καμινάκια, αλλά και οι Βάτσες, το Λιβάδι, το Στενό και η Ψιλή Άμμος προσφέρουν κρυστάλλινα νερά και χαλάρωση. Αναχωρώντας με Ακτοπλοϊκά από Αστυπάλαια θα σας αφήσει χαλαρή και ξεκούραστη.

Η Αστυπάλαια είναι ένα μικρό νησί με μόλις 97 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ακτογραμμή μήκους 18 χιλιομέτρων. Στο νησί ζούνε 1300 άτομα μόνιμα. Τα Δρομολόγια Πλοίων προς Αστυπάλαια ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά και καταλήγουν στο νέο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα. Μπορείτε επίσης να πάρετε το πλοίο από την Κάλυμνο και να φτάσετε στο παλιό λιμάνι. Παρακαλείσθε να ελέγξετε με την βοήθεια της μηχανής κράτησης της IsFerry το πίνακα δρομολογίων για να δείτε λεπτομερώς όλες τις πιθανές συνδέσεις και όλες τις περαιτέρω πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε για το ταξίδι σας στην Αστυπάλαια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη