Πλοία για Βόλο

Ploia Gia Volo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Βόλο από τα νησιά των Σποράδων, όπως Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και ανακαλύψτε την ηπειρωτική Ελλάδα!

Ο Βόλος είναι μια μικρή πόλη (84.046 κάτοικοι) που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα στην Θεσσαλία στο μυχό του Παγασητικού κόλπου στους πρόποδες του Πηλίου και κοντά στην θέση της αρχαίας Ιωλκού. Η πόλη βρίσκεται στη μισή εναέρια απόσταση μεταξύ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο Βόλος έχει ένα από τα σημαντικότερα  λιμάνια της Ελλάδας: είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στην Ελλάδα. Ο μεγάλος, και λόγω της θέσης στου στον Παγασητικό κόλπο, προστατευμένος φυσικός λιμένας του Βόλου, είναι σημαντικό κέντρο για το εμπόριο, την αλιεία και επιβατηγό ακτοπλοΐα για τα κοντινά νησιά των Σποράδων. Τα πλοία Βόλος εκτελούν καθημερινά δρομολόγια προς τις Σποράδες.

Εκτός από τις πολλές φυσικές ομορφιές που προσφέρει ο μεγάλος Δήμος του Βόλου (μετά από την εφαρμογή του σχεδίου διοικητικής αναδιάρθρωσης «Καλλικράτης» 144.449 κάτοικοι) η πόλη του Βόλου είναι ένα ζωντανό και επιχειρηματικό κέντρο, που έχει να δείξει πολλά στον επισκέπτη. Οι ταξιδιώτες με ακτοπλοϊκά για Βόλο θα συναντήσουν πολλά καφέ, μπαράκια, εστιατόρια και θα βρουν σίγουρα καταλύματα στο κέντρο της πόλης. Όσοι αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Βόλο δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν το κάστρο του Βόλου, το καλλιτεχνικό πάρκο Άναυρου και το μουσείο και σπίτι της Ελληνίδας καλλιτέχνη Χρυσούλα Ζογιά που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο.

Τα δρομολόγια πλοίων Βόλος είναι καλά ανεπτυγμένα. Το λιμάνι του Βόλου συνδέει τα νησιά των Σποράδων Αλόνησσο, Σκιάθο, Σκόπελο και άλλα με την ηπειρωτική Ελλάδα. Προς αυτά τα νησιά εκτελούνται δρομολόγια των εταιρειών Anes Ferries και Hellenic Seaways. Η Hellenic Seaways διαθέτει πάνω από 30 σκάφη διαφορετικού τύπου (ταχύπλοα, διπλοκάρινα Katamaran, υδροπτέρυγα Flying Dolphin,  συμβατικά επιβατηγά και πλοία Ro-Ro) για τα δρομολόγια της. Τα δρομολόγια των και των δύο εταιρειών αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με επιπλέον διαδρομές προς τις Σποράδες.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη