Πλοία για Λέσβο

Ploia Gia Lesvo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Εκείνοι που ταξιδεύουν με τα πλοία για Λέσβο επισκέπτονται ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα νησιά της Ελλάδας!

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία Λέσβος (γνωστή και ως Μυτιλήνη), θα επισκεφτεί ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα νησιά της Ελλάδας. Εκεί κατά την αρχαιότητα τραγουδούσαν η Σαπφώ και ο Αλκαίος τα γνωστά τους ποιήματα, παρακαταθέτοντας μια κληρονομιά που έμεινε ζωντανή μέχρι σήμερα. Αυτό γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν επισκέπτεται κανείς τα μέρη Εφταλιώτης, Μυριβήλης ή Βενέσης που ήταν κάποτε ο τόπος κατοικίας του Οδυσσέα Ελλύτη.

Οι ταξιδιώτες που πηγαίνουν με ακτοπλοϊκά για Λέσβο θα βρουν μεταξύ άλλων μαγευτικούς κόλπους (Καλλονής και Γέρας), ατελείωτες παραλίες, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες και πολλά άλλα αξιοθέατα. Στην πρωτεύουσα Μυτιλήνη υπάρχει ένα ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο καθώς και ένα μουσείο λαϊκής τέχνης. Θα βρουν επίσης ένα παλιό κάστρο από το 14ο αιώνα και ένα ρωμαϊκό θέατρο από τον 3ο αιώνα π.Χ. Στο νησί υπάρχουν και πολλά κτήρια σε παλιά χωριά που αξίζει να τα δει κανείς και ακόμα και ένα απολιθωμένο δάσος (στο Σίγρι) και μια εκκλησία από τον 18ο αιώνα που στέκεται πάνω σε έναν βράχο. Οι ταξιδιώτες που αναχωρούν με ακτοπλοϊκά από Λέσβο θα κρατήσουν στην μνήμη τους ένα νησί που συνολικά μοιάζει με έναν πίνακα ζωγραφικής. Αυτό ισχύει προπάντων για το χωριό Μόλυβο που λόγω της ομορφιάς του κρίθηκε ως διατηρητέο.

Η Λέσβος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας. Βρίσκεται στα Δωδεκάνησα μεταξύ της Χίου και της Λήμνου, πολύ κοντά στα παράλια της Τουρκίας. Το νησί καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 1630 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η περίμετρος του είναι 370 χμ. Περίπου 89.000 άνθρωποι κατοικούν στο νησί. Τα δρομολόγια πλοίων Λέσβος είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα καθώς η Λέσβος προσεγγίζεται γρήγορα και άνετα από πλοία που αναχωρούν από διάφορα λιμάνια της Ελλάδας, όπως τον Πειραιά (188 ναυτικά μίλια απόσταση), από την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Λήμνο, την Χίο, την Σάμο και από τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη