Πλοία για Σάμο

Ploia Gia Samo image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Αν ταξιδεύετε με τα πλοίο για Σάμο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε πολλά αρχαιολογικά αξιοθέατα!

Οι επιβάτες που φτάνουν στο νησί με τα πλοία Σάμος, θα καταλάβουν πολύ γρήγορα πόσο πράσινο είναι αυτό το νησί. Πρόκειται για ένα από τα πιο εύφορα νησιά του Αιγαίου. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι καλυμμένο με δάση από πλατάνια, κυπαρίσσια, λεύκες και οπωροφόρα δέντρα. Στο πιο ξυρό νότιο τμήμα του νησιού υπάρχουν κυρίως πευκώνες και ελαιώνες. Στην Ρόδο θα βρει κανείς όμως και όμορφες λευκές αμμουδιές, μικρά ψαροχώρια και γραφικά χωριά. Ο συνδυασμός του ήπιου κλίματος, που επικρατεί σχεδόν όλο τον χρόνο, και τα αρχαία αξιοθέατα του νησιού, κατέστησαν την Σάμο ένα δημοφιλή προορισμό διακοπών για τουρίστες απ’όλο τον κόσμο.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Σάμο, θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί πολλά αρχαιολογικά αξιοθέατα. Στην πόλη της Σάμου ή Βαθύ βρίσκεται η  πλατεία του Πυθαγόρα με το τεράστιο μαρμάρινο λιοντάρι να δεσπόζει στο κέντρο της. Επίσης υπάρχει το αρχαιολογικό μουσείο, όπου βρίσκεται ο κολοσσιαίος κούρος Λευκάδας, η Βουλή, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μνημείο Πεσόντων, το Δημοτικό Κήπο, την έκθεση τέχνης και το Βυζαντινό Μουσείο. Πριν από την αναχώρησή τους με ακτοπλοϊκά από Σάμο, οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν και άλλα μέρη στο νησί. Στο Άνω Βαθύ βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αι Γιαννάκη και στο Μαλάγρι το μουσείο οίνου της Σάμου. Στη χερσόνησο Κοτσικά βρίσκεται η Μονή Ζωοδόχου Πηγή. Η Μονή Αγία Ζώνη επίσης αξίζει μια επίσκεψη.

Η Σάμος καταλαμβάνει μια έκταση 475 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει 159 χμ ακτογραμμή. Στο νησί ζουν περίπου 40.000 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Σάμος είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα, καθώς το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά, την Καβάλα, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα και πολλά άλλα νησιά. Από τον Πειραιά η απόσταση για τη Σάμο είναι 174 ναυτικά μίλια. Από τη Σάμο υπάρχουν και δρομολόγια για την Τουρκία με πλοία που λειτουργούν τοπικά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη