Πλοία για Ιταλία

Ploia Gia Italia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με τα πλοία για Ιταλία μπορούν να φτάσουν από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ισπανία και την Τυνησία!

Ο τουρισμός αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της ιταλικής οικονομίας. Με πάνω από 45 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, η Ιταλία ανήκει στις πρώτες πέντε χώρες παγκοσμίως που διαλέγονται ως τουριστικός προορισμός. Τα πιο δημοφιλή μέρη διακοπών που προσεγγίζονται με τα πλοία Ιταλία είναι τα μεγάλα νησιά Σικελία και Σαρδηνία και πολλές μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη και το Μιλάνο. Το υποτροπικό κλίμα και η ποικιλία του τοπίου καθιστούν την Ιταλία δημοφιλή προορισμό για εγχώριους και ξένους τουρίστες, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Στην Ιταλία ταξιδεύουν πλοία από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τυνησία. Από την Ελλάδα ακτοπλοϊκά για Ιταλία μπορεί κανείς να ταξιδέψει από το λιμάνι της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας. Από την Ισπανία μπορεί να ταξιδέψει κάποιος για Ιταλία μπαρκάροντας στην Βαρκελώνη και από την Τυνησία μπαρκάροντας στην Τύνιδα. Η αποβίβαση γίνεται στα λιμάνια της Τεργέστης, της Ραβέννας, της Αγκώνας, του Μπάρι και του Μπρίντιζι (ερχόμενοι από Ελλάδα) και στην Τσιβιταβέκια και το Λιβόρνο (ερχόμενοι από Τυνησία). Φυσικά τα ιταλικά λιμάνια που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι και αφετηρίες για τα ακτοπλοϊκά από Ιταλία προς τους ελληνικούς, ισπανικούς και Τυνήσιους προορισμούς αντίστοιχα.

Στα 100 μεγαλύτερα κράτη του κόσμο η Ιταλία έχει την 72η θέση. Η χώρα καταλαμβάνει μια έκταση 301.318 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει περίπου 60.090.430 κατοίκους με πυκνότητα 199 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στις ιταλικές θάλασσες (Μεσόγειος, Τυρρηνικό Πέλαγος και Αδριατική) υπάρχουν δύο μεγάλα νησιά, η Σαρδηνία και η Σικελία, και αρκετά μικρότερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δρομολόγια πλοίων Ιταλία να είναι άριστα τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμωνιάτικους μήνες. Πλοία αναχωρούν καθημερινά προς τα νησιά από τα λιμάνια της Τσιβιταβέκια και του Σαλέρνο μεταξύ άλλων. Η αποβίβαση γίνεται στο Παλέρμο (Σικελία) και στο Πόρτο Τόρρες (Σαρδηνία).

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη