Πλοία για Ραφήνα

Ploia Gia Rafina image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Ραφήνα φτάνουν στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αθήνας, λίγα χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών!

Στη Ραφήνα βρίσκεται ένα από τα δύο λιμάνια της Αττικής. Παράλληλα με το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά, που εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή κίνηση,  αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και το λιμάνι της Ραφήνας λόγω της ανταπόκρισης με τα πλοία Ραφήνα. Η κατασκευή της Αττικής Οδού που συνδέει ταχύτερα το κέντρο της Αθήνας με τα προάστια και την ευρύτερη περιφέρεια, όπως και το αυξημένη ζήτηση στις γραμμές για τα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα των Κυκλάδων, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των δρομολογίων από την Ραφήνα. Όλο και περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες διαλέγουν τον λιμάνι της Ραφήνας για να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Ραφήνα, θα φτάσουν σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Αττικής, που πάρα την περιφερειακή της τοποθεσία, είναι  πολύ κοντά στον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριο Βενιζέλο και μόνο 25 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Πρωτεύουσας. Η πόλη βρίσκεται στην ανατολική Αττική και καταλαμβάνει μια έκταση 18,979 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περίπου 12.990 ανθρώπους να κατοικούν σε αυτήν. Όποιος λοιπόν θελήσει να ταξιδέψει με ακτοπλοϊκά από Ραφήνα, δε θα χρειαστεί να διανύσει μεγάλη απόσταση για να φτάσει στο λιμάνι. Η Αττική Οδός, το Μετρό που φτάνει ως τη γειτονική Παλλήνη και οι καλές συγκοινωνίες διευκολύνουν την πρόσβαση στο λιμάνι.

Τα δρομολόγια πλοίων Ραφήνα είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα και περιλαμβάνουν δρομολόγια για Τήνο, Άνδρο, και Μύκονο. Από το λιμάνι αναχωρούν και συμβατικά πλοία και ταχύπλοα επιβατηγά για αυτά τα νησιά. Το λιμάνι της Ραφήνας λειτουργεί αποκλειστικά ως επιβατηγός λιμένας για την εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη