Πλοία για Γύθειο

Ploia Gia Gythio image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Γύθειο στην Πελοπόννησο και αφήστε τον εαυτό σας να μαγευτεί από αυτό το γραφικό μέρος!

Το Γύθειο είναι μια μικρή πόλη (4.279 κάτοικοι) του νομού Λακωνίας στο νότιο μέρος της Πελοπονήσσου, δυτικά του μυχού του Λακωνικού Κόλπου. Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Λαρύσιο. Έχει το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού Κόλπου και το δεύτερο της νότιας Πελοπονήσσου (μετά την Καλαμάτα). Εκτός της λειτουργίας του σαν λιμάνι για την επιβατηγό ναυτιλία που εξυπηρετεί τα πλοία Γύθειο, λειτουργεί και σαν εμπορικό λιμάνι για τη μεταφορά πορτοκαλιών και λαδιού. Η νότια άκρη της πόλης ενώνεται μέσω μιας μικρής προβλήτας με το μικρό Μαραθονήσι (ή αρχαία Κρανάη). Εκεί βρίσκονται ο πύργος Τζανετάκη, ένας φάρος και ο μικρός ναός Αγ. Νικολάου.

Παρόλο που το Γύθειο δεν είναι Νησί, έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κάποιο κοιτάζοντας αυτό το γραφικό μέρος. Τα ψαροκάικα και οι βάρκες στο λιμάνι, οι πολλές ψαροταβέρνες που προσφέρουν απολαυστικό ούζο – μεζέ, η άγρια και πρωτόγονη φύση με τα σμαραγδή νερά και τις φαρδιές παραλίες, οι απότομες σκάλες και τα γραφικά σοκάκια μαγεύουν κάθε επισκέπτη που έρχεται με ακτοπλοϊκά για Γύθειο. Όποιος αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Γύθειο θα πρέπει να έχει δει και το Μαυροβούνι. Εκεί υπάρχουν υπέροχες παραλίες και μικρές ψαροταβέρνες που βρέχονται από το κύμα.

Τα δρομολόγια πλοίων Γύθειο είναι καλά ανεπτυγμένα και περιλαμβάνουν ακτοπλοϊκές γραμμές προς Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο και Κρήτη. Τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται δρομολόγια από διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες προς αυτά τα μέρη.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη