Πλοία για Πειραιά

Ploia Gia Pirea image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Επισκέπτες που ταξιδεύουν με τα πλοία για Πειραιά φτάνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και το τρίτο στον κόσμο όσον αφορά τους ετήσιους αριθμούς επιβατών!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τα πλοία Πειραιάς, θα φτάσουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και το 3ο μεγαλύτερο στο κόσμο σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση ετησίως. Η πόλη – λιμένας Πειραιάς διαθέτει τρία ξεχωριστά λιμάνια: το κεντρικό λιμάνι Κάρπαθος, το Μικρολίμανο και το Λιμάνι της Ζέας ή Πασαλιμάνι. Τα λιμάνια του Πειραιά εξυπηρετούν την μετακίνηση 19 εκατομμυρίων επιβατών το χρόνο. Την είσοδο του κεντρικού επιβατηγού λιμένα την στολίζει ένα πέτρινο λιοντάρι.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν με ακτοπλοϊκά για Πειραιά στο λιμάνι, έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Τα γαλάζια νερά της Μεσογείου και ο λιμένας είναι παντού παρών και καθορίζουν την εικόνα του Πειραιά. Ένας περίπατος στο λιμάνι θα εφοδιάσει τους επισκέπτες με πολλές εντυπώσεις και θα αποκτήσουν μια αίσθηση για την πόλη. Θα μπορέσουν να δουν και τα ψαροκάικα που μπαινοβγαίνουν στις μαρίνες και δημιουργούν με την παρουσία τους την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της πόλης. Εκτός τούτου, ο Πειραιάς προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή με τα πολλά εστιατόρια, τις καφετερίες και τα νυχτερινά μαγαζιά που διαθέτει. Τις Κυριακές γίνεται και το διάσημο παζάρι στην οδό Μαυρομιχάλη και Δραγατσανίου. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα πολλά σημεία πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά. Όποιος λοιπόν αναχωρεί με ακτοπλοϊκά από Πειραιά θα πρέπει να έχει επισκεφτεί το αρχαιολογικό μουσείο. Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1935 και ανακαινίστηκε το 1966 και φιλοξενεί γλυπτά μεγάλων κτηρίων από το 5ο και 4ο αιώνα π.Χ., το άγαλμα της μητέρας των Θεών από την ίδια εποχή, χάλκινα αγάλματα από την κλασσική εποχή και ρωμαϊκές και ελληνικές συλλογές αγαλμάτων από τον Πειραιά. Εκτός από το αρχαιολογικό μουσείο, υπάρχουν και ένα ναυτικό μουσείο, Θέατρα και πολλές μεγαλειώδες εκκλησίες στην πόλη. Ο Πειραιάς ανέκαθεν υπήρξε σημαντικός κόμβος για την ναυτιλία και κινούσε το ενδιαφέρον λόγω της στρατηγικής του θέσης για το εμπόριο. Ιστορικές μάχες και νίκες έχουν αφήσει πολλά ενδιαφέροντα μνημεία στον Πειραιά.

Ο Πειραιάς καταλαμβάνει μια έκταση 10,865 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι 15.086,06 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στην πόλη ζουν περίπου 851.000 άνθρωποι. Τα δρομολόγια πλοίων Πειραιάς ασφαλώς και είναι ευρέα και πολύ καλά ανεπτυγμένα. Από το λιμάνι αναχωρούν πλοία για τα νησιά του Σαρωνικού – Πόρο, Ύδρα, Σαλαμίνα, Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα και Σπέτσες – τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα βόρεια νησιά του Αιγαίου.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη