Πλοία για Καβάλα

Ploia Gia Kavala image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Όποιος ταξιδεύει με τα πλοία για Καβάλα επισκέπτεται μια εμπορική και λιμενική πόλη στη βόρεια Ελλάδα στον κόλπο της Καβάλας του Θρακικού Πέλαμου!

Βρίσκεται στον κόλπο της Καβάλας απέναντι από τη Θάσο. Η πρώην "Νεάπολη" είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας με κτίρια αμφιθεατρικά κτισμένα στις πλαγιές του Συμβόλου. Η ιστορία της πόλης χρονολογείται από την Προϊστορική εποχή. Η περιοχή της Παναγίας έχει κατοικηθεί αδιάκοπα από τον 7ο αιώνα π.Χ. και ήταν η αρχική πόλη.

Το πλοίο προς Καβάλα φτάνει από όλη την Ελλάδα. Το λιμάνι της Καβάλας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μέσα από αυτό, ο Απόστολος Παύλος έφτασε στην Καβάλα και άρχισε να διαδίδει τον Χριστιανισμό σε όλη την Ευρώπη. Οι επιβάτες που φτάνουν στην Καβάλα θα εντοπίσουν σύντομα τις Καμάρες, που σημαίνουν τόξα, τα οποία αποτελούν το εμπορικό σήμα της πόλης και ένα διατηρητέο ​​μνημείο. Χτίστηκε ως υδραγωγείο το 1550 από τον σουλτάνο Σουλεϊμάν Β, τον μεγαλοπρεπή. Πριν από την αναχώρηση με πλοία από την Καβάλα, οι τουρίστες θα πρέπει να περπατήσουν σε αυτό το μεγάλο μνημείο που έχει μήκος 280 μέτρων και αποτελείται από 60 καμάρες. Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε το σπίτι του Mehmet Ali στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για ένα όμορφο κτίριο, βασισμένο στην αρχιτεκτονική της Μακεδονίας.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Η Καβάλα συνδέει την πόλη με άλλους προορισμούς της Ελλάδας. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την πόλη για την ομορφιά της, αλλά και για τις κοντινές παραλίες, τα ξενοδοχεία και την ιστορία της. Με τα χρόνια, διάφοροι πολιτισμοί έχουν αφήσει τα χαρακτηριστικά τους στην Καβάλα. Οι τουρίστες θα εκπλαγούν από το Imaret, ένα μεγάλο οικοδόμημα της ύστερης οθωμανικής περιόδου στην Παλιά Πόλη. Ο πρώην εκπαιδευτικός και φιλανθρωπικός οργανισμός που στεγαζόταν στο Imaret είναι πλέον ένα πολυτελές ξενοδοχείο που διατηρεί κάτι από την ατμόσφαιρα της εποχής του. Μέσω του ωραρίου δρομολογίων της Καβάλας, οι επισκέπτες μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στην Καβάλα και να μείνουν σε αυτό το θαυμάσιο ξενοδοχείο με εκπληκτική θέα στον κόλπο.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη