Πλοία για Τουρκία

Ploia Gia Tourkia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε από την Ελλάδα με τα πλοία για Τουρκία και ανακαλύψτε διάσημα θέρετρα κατά μήκος της δυτικής ακτής της Τουρκίας!

Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της τουρκικής οικονομίας. Με ετησίως πάνω από 35 εκατομμύρια τουρίστες, η Τουρκία ανήκει στους δέκα προορισμούς παγκοσμίως που προτιμώνται από τους τουρίστες. Οι πιο δημοφιλή προορισμοί διακοπών που μπορεί κανείς να πάει με τα πλοία Τουρκία είναι μεταξύ άλλων τα νότια παράλια μεταξύ της Αντάλιας και Καπ Αναμούρ το καλοκαιρινό θέρετρο και τόπος για πάρτυ Μποντρούμ, η Καππαδοκία και το Φετιχέ. Το ζεστό κλίμα και η ποικιλία σε τοπία καθιστούν την Τουρκία δημοφιλή προορισμό για εγχώριους και ξένους τουρίστες, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Η Τουρκία είναι ακτοπλοϊκά προσβάσιμη και από την Ελλάδα. Τα ακτοπλοϊκά για Τουρκία αναχωρούν από τα ελληνικά λιμάνια της Ρόδου, της Κω, της Χίου και της Σάμου. Η αποβίβαση γίνεται στα λιμάνια της Φετιχέ, του Μαρμαρά, του Μποτρούμ του Τσεσμέ και του Κουσάντασι. Από αυτά τα λιμάνια αναχωρούν φυσικά και τα ακτοπλοϊκά από Τουρκία προς τους ελληνικούς προορισμούς.

Η Τουρκία έχει την 37η θέση στη λίστα με της 100 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Καταλαμβάνει μια έκταση 783.562 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει περίπου 76.667.864 κατοίκους με πληθυσμιακή πυκνότητα 98 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στην Τουρκία υπάρχουν και αρκετά νησιά όπως Gokseada, Marmara Adasi, Boycaada, Uyunada, Alibez, Pasalimani και Avsar τα οποία είναι δημοφιλή στους ντόπιους. Για αυτό το λόγο τα δρομολόγια πλοίων Τουρκία λειτουργούν άψογα και τους καλοκαιρινούς μήνες και τους χειμερινούς. Τα πλοία εκτελούν καθημερινά δρομολόγια προς τα τουρκικά νησιά αλλά και προς πολλά ελληνικά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη