Πλοία για Ζάντε

...
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Ζάντε και ζήστε τις ομορφιές των δημοφιλών Ιόνιων Νησιών!

Η ονομασία φυσικά δεν αναφέρεται μόνο στο τοπίο γεμάτο λουλούδια αλλά και στη λογοτεχνία και τις τέχνες εν γένει, που διαμορφώνουν τη ρομαντική εικόνα του νησιού. Στο νησί γεννήθηκαν αρκετοί σημαντικοί Έλληνες ποιητές όπως ο Διονύσιος Σολωμός και ο Ανδρέας Κάλβος. Παρά την άνθηση της ζωγραφικής του 17ου αιώνα και την ίδρυση της σχολής της Ζακύνθου, η μουσική εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά του λαού της Ζακύνθου. Το ζακυνθινό Kantada (τοπικό είδος τραγουδιού) εξακολουθεί να τραγουδάται σε όλο το νησί.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στον προορισμό Ζάντε έχουν πολλά να δουν. Πολλά αξιοθέατα περιμένουν τους επισκέπτες να θαυμάσουν. Η πλατεία Σολωμού, το Βυζαντινό Μουσείο, η πλατεία του Αγίου Μάρκου και πολλές εκκλησίες όπως ο Άγιος Νικόλαος του Μώλου, ο Άγιος Διονύσιος, ο Άγιος Μάρκος και ο Άγιος Γεώργιος είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε. Ο τεράστιος σεισμός του 1953 κατέστρεψε δυστυχώς σημαντικά τμήματα του νησιού, αλλά ευτυχώς, τα αξιοθέατα που αναφέρθηκαν παραπάνω εξομαλύνθηκαν από την καταστροφή.

Διαδρομές με πορθμεία Ζάντε ξεκινάει από την Κυλλήνη στην χερσόνησο της Πελοποννήσου. Οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στην Κυλλήνη με λεωφορείο ή με τρένο. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα με βάρκα από τη Ζάκυνθο στην Κεφαλονιά. Αυτό είναι εύκολο επειδή η απόσταση από την Κεφαλονιά είναι μόλις 8 ναυτικά μίλια. Η απόσταση μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης είναι 10 ναυτικά μίλια.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη