Πλοία για Βενετία

Ploia Gia Venetia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Επισκέπτες που ταξιδεύουν με πλοία για Βενετία φθάνουν σε μια πόλη η οποία, μαζί με τη λιμνοθάλασσα της, είναι από το 1987 παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO!

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία Βενετία θα φτάσουν στην πρωτεύουσα της περιφέρειας Βένετο και της επαρχίας Βενετία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται σε ένα από τα 118 νησιά που υπάρχουν στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Η Βενετία και η λιμνοθάλασσά της βρίσκονται στη λίστα της Παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO από το 1987. παρόλο που η Βενετία κάποτε υπήρξε μια από της σημαντικότερες πόλεις για το εμπόριο, σήμερα η οικονομία της στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό.

Όποιος ταξιδεύει με ακτοπλοϊκά για Βενετία θα επισκεφτεί μια πόλη που είναι από της πλέον δημοφιλή στους τουρίστες. Διαθέτει μεγάλο πλούτο σε αξιοθέατα. Η γέφυρα του Ριάλτο (Ponte di Rialto) είναι ένα από τα πιο γνωστά κτίσματα της πόλης. Το Ρίο ντε Παλάτσο (Rio de Palazzo) είναι ένα κανάλι με 8 μέτρα πλάτος πάνω από το οποίο περνάει η γέφυρα του Ριάλτο. Η γέφυρα των Αναστεναγμών (Ponte di Sospiri) είναι εκείνη που οδηγούσε κάποτε τους καταδικασμένους στα κελιά τους. Το Παλάτι των Δόγηδων στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου ήταν κάποτε το κέντρο της πολιτικής εξουσίας. Το Μεγάλο Κανάλι (Canal Grande) ,όπως υπονοεί και το όνομα, είναι ένα κανάλι με 30 έως 70 μέτρα πλάτος, 4 χμ μήκος και 5 μέτρα βάθος που χωρίζει αρκετές συνοικίες της Βενετίας. Πριν από την αναχώρησή τους με ακτοπλοϊκά από Βενετία, οι επιβάτες δεν πρέπει να παραλείψουν να ρίξουν μια ματιά και στην Βασιλική των Αγίων Τζοβάνι και Πάολο (Basilica SS. Giovanni e Paolo), στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου και την Πιατσέτα.

Η Βενετία καταλαμβάνει μια έκταση 414,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων με τα δύο τρίτα από αυτή την έκταση να είναι υδάτινα. Στην πόλη ζουν περίπου 259.000 κάτοικοι. Η πληθυσμιακή πυκνότητα ανέρχεται σε 625 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Τα δρομολόγια πλοίων Βενετία περιλαμβάνουν πολλά δρομολόγια. Εκτός από ναυτιλιακές εταιρείες της Κροατίας υπάρχουν και πολλές ελληνικές που εκτελούν δρομολόγια για Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και  Πάτρα.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη