Πλοία για Βαθύ στη Σάμο

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Βαθύ και μαγευτείτε από την αλληλεπίδραση της νέας με την παλαιά τοπική αρχιτεκτονική!

Ακτοπλοϊκά για Βαθύ (Σάμος)

Τα πλοία Βαθύ θα σας ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Σάμου. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν όρμο σε σχήμα πετάλου και θεωρείται ο παλαιότερος οικισμός του νησιού. Το όνομά του προέρχεται από τη θέση του, η οποία βρίσκεται στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου. Κάντε μια βόλτα στα στενά δρομάκια της πόλης και απολαύστε τα βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτίρια και τα μικρά καταστήματα γεμάτα με κάθε είδους αγαθών.

Το Βαθύ διατηρεί πολλά στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του. Όταν ταξιδεύετε με ακτοπλοϊκό για Βαθύ βλέπετε κατά την είσοδο στον κόλπο ένα μείγμα από παλιά και νέα κτίρια. Το Δημαρχείο, η νομαρχεία και το δικαστήριο βρίσκονται στην πόλη. Επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με πολλά ευρήματα της αρχαϊκής περιόδου. Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματά του είναι ο Κούρος, ένα άγαλμα φημισμένο για το μέγεθός του, φτάνοντας περίπου τα 5,5 μέτρα. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Βαθύ περπατήστε στους δρόμους του παλιού οικισμού, που βρίσκεται λίγο ψηλότερα στο λόφο με τις μικρές πλατείες και τα πολύχρωμα σπίτια με τους ανθισμένους κήπους. Το νησί είναι ένας προορισμός κατάλληλος για οικογενειακές διακοπές, αλλά και όσοι είναι λάτρεις της νυχτερινής ζωής δεν θα απογοητευτούν.

Το Βαθύ κατοικείται από 1880 άτομα που ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό και τη γεωργία. Δρομολόγια πλοίων Βαθύ συνδέουν τη πόλη με το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από τα λιμάνια της Καβάλας, της Σύρου, του Εύδηλου, του Καρλοβασίου, των Φούρνων, της Ρόδου, της Μυτιλήνης και της Χίου.

Δρομολόγια & Τιμές Βαθύ (Σάμος)

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Βαθύ (Σάμος)!

Εκπτώσεις & Προσφορές Βαθύ (Σάμος)

Λιμάνι Επιβίβασης Βαθύ (Σάμος) - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού για το Βαθύ Σάμου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα

Λιμάνι Επιβίβασης Βαθύ

  • Λιμάνι Βαθύ
  • 831 00 Βαθύ, Σάμος, Ελλάδα
  • Τηλ.: +30 227 302 7318
  • GPS: 37.756411, 26.970287