Πλοία για Τζιά

Ploia Gia Tzia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Πάρτε τα πλοία για Τζια από το λιμάνι του Λαυρίου και ανακαλύψτε τις ομορφιές του γαλήνιου αλλά κοσμοπολίτικου νησιού!

Παίρνοντας το πλοίο Τζια θα ταξιδέψετε μάλλον μαζί με τους Αθηναίους και άλλους Έλληνες που θέλουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο ή τις διακοπές τους στη Τζια ή « Κέα». Η Τζια ανήκει στα Κυκλαδίτικα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου και απέχει 20χλμ. από το ακρωτήρι Σούνιο και μόλις 60χλμ. από την πόλη της Αθήνας. Γι 'αυτό πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν το νησί ως μέρος απόδρασης για το Σαββατοκύριακο, είτε για να μείνουν στα σπίτια τους είτε για να επισκεφθούν φίλους. Η Τζια είναι γνωστή για πολλά πράγματα, όπως για τις όμορφες παραλίες, τα απομεινάρια των αρχαίων πόλεων και ένα από τα καλύτερα δίκτυα μονοπατιών πεζοπορίας στην Ελλάδα.

Για να ταξιδέψουν με ακτοπλοϊκά προς Τζια, οι ταξιδιώτες πρέπει να πάνε στο λιμάνι του Λαυρίου. Το ταξίδι διαρκεί μόνο μία ώρα και τα εισιτήρια είναι προσιτά. Η Τζια είναι ένα ορεινό νησί περιτριγυρισμένο από απόκρημνα βράχια που διακόπτονται από πολυάριθμους όρμους, θαλάσσιες σπηλιές και ακρωτήρια. Η παράκτια περιοχή φαίνεται μάλλον άγονη, αλλά το εύφορο εσωτερικό του νησιού έχει πλούσια βλάστηση. Το νησί είναι κοσμοπολίτικο και οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι άνθρωποι που θα σας σερβίρουν φρέσκο ψάρι και άλλες λιχουδιές στα εστιατόρια και τις παραδοσιακές ταβέρνες τους. Στη Τζια θα βρείτε τα ερείπια 4 αρχαίων πόλεων, που μπορείτε να επισκεφτείτε, μερικές υπέροχες παραλίες για να κολυμπήσετε και μια χώρα, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός βουνού. Η αρχαία πόλη Ιουλίδα Χώρα της Τζιας διαθέτουν μερικά υπέροχα αρχοντικά, παραδοσιακά σπίτια, σιντριβάνια και στενά σοκάκια, καθώς και μερικές ανοιχτές πλατείες που περιβάλλονται από καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ. Μετά την εξερεύνηση της Χώρας με τα πόδια, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται, είναι ωραία να χαλαρώσετε σε ένα από τα καφέ και να πιείτε ένα κρύο ποτό. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Τζια, επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο που είναι ένα από τα σημαντικότερα στις Κυκλάδες και επισκεφτείτε την παραλία ατο Γιαλισκάρι για να βουτήξετε στα νερά του Αιγαίου.

Το νησί Τζια είναι αρκετά μεγάλο με 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ωστόσο μόνο 2000 άνθρωποι ζουν στο νησί. Η τουριστική δραστηριότητα περιορίζεται κυρίως στους ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου και τους Αθηναίους. Τα δρομολόγια πλοίων για Τζια ξεκινούν από το Λαύριο με 3 καθημερινούς διάπλους που αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο. Το καλοκαίρι υπάρχουν επίσης δρομολόγια πλοίων για Τζια από τον Πειραιά. Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο νησί χωρίς να χαθούν στον μαζικό τουρισμό, η Τζια μπορεί να είναι ο ιδανικός προορισμός.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη