Πλοία Τεργέστη

Η Τεργέστη είναι μια μεγάλη πόλη – λιμένας της βόρειας Ιταλίας. Είναι προπάντων γνωστή για την πολυπολιτισμική της σύνθεση και αποτελεί το βορειότερο σύνορο της Ιταλίας με τη Σλοβενία. Από το 1382 μέχρι το 1918 ανήκε στην Αυστρία. Το λιμάνι της Τεργέστης είναι το μεγαλύτερο στην Ιταλία και το πιο σημαντικό της Αδριατικής. Η γεωγραφική του θέση το καθιστά σημαντικό εμπορικό λιμάνι για πετρέλαιο και άλλα αγαθά. Το λιμάνι εξυπηρετεί και μεγάλο αριθμό επιβατών που θέλουν να ταξιδέψουν στην Αδριατική με τα πλοία Τεργέστη.

Ακτοπλοϊκά προς και από Τεργέστη

Όσοι ταξιδεύουν με ακτοπλοϊκά για Τεργέστη, θα συναντήσουν κατά την άφιξη τους την γνωστή πλατεία Piazza dell’Unita d’Italia, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι και πλαισιώνεται από νεοκλασικά κτήρια. Στο κέντρο αυτής της πλατείας υπάρχει μια κρήνη που συμβολίζει τις τέσσερεις ηπείρους που τότε ήταν γνωστές και δίπλα από την κρήνη βρίσκεται ο ανδριάντας του αυτοκράτορα Καρόλου ΣΤ΄, ο οποίος έδωσε εντολή και ιδρύθηκε ο ελεύθερος λιμένας της Τεργέστης, γεγονός που οδήγησε στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Μια επίσκεψη αξίζουν και η όπερα και το κτήριο που στεγάζεται το  χρηματιστήριο, η παλιά πόλη, αλλά και οι συνοικίες Borgo Teresiano και Borgo Giuseppino. Πριν από την αναχώρηση με ακτοπλοϊκά από Τεργέστη, οι επισκέπτες θα ήταν καλό να κάνουν μια εκδρομή εκτός πόλεως. Μεγαλοπρεπή παλάτια, ο Φάρος της Νίκης, το τραμ της Opicina, η μεγάλη σπηλιά Grotta Gigante, και το μεγαλύτερο σύμπλεγμα κοινωνικών κατοικιών Ater αξίζουν μια επίσκεψη. Εκτός τούτου στην Τεργέστη υπάρχουν και πολλά μουσεία.

Δρομολόγια Πλοίων Τεργέστη

Η Τεργέστη καταλαμβάνει μια έκταση 84,49 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στην πόλη ζουν περίπου 201.000 κάτοικοι. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι 2.381 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Το λιμάνι της Τεργέστης, εκτός από σημαντικό διαμετακομιστικό λιμάνι, είναι και σημαντικό για τα δρομολόγια πλοίων Τεργέστη. Αυτά είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα και περιλαμβάνουν δρομολόγια και για την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα στην Ελλάδα.

Δρομολόγια & Τιμές Τεργέστη

Επιλέξτε το λιμάνι και την ημερομηνία αναχώρησης και λάβετε όλα τα τρέχοντα δρομολόγια και τιμές Τεργέστη!

Εκπτώσεις & Προσφορές Τεργέστη

Λιμάνι Επιβίβασης Τεργέστη - Πώς θα φτάσετε

Χάρτης του λιμανιού της Τεργέστης στην Ιταλία

Λιμάνι Επιβίβασης Τεργέστη

  • 3, Via Von Bruck, 341 23 Τεργέστη, Ιταλία
  • Τηλ.: +39 040 673 1
  • GPS: 45.637043, 13.769443