Πλοία για Θηρασιά

Ploia Gia Thirasia image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Θηρασιά, ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον νησί μόλις λίγα ναυτικά μίλια από την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη!

Μόνο ένα μίλι μακριά από το νησί της Σαντορίνης, απέναντι από την Οία, βρίσκεται ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον νησί που μπορεί να προσεγγιστεί με το πλοίο Θηρασιά. Παρά τη μικρή απόσταση από την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη, η Θηρασιά έχει διατηρήσει τον αυθεντικό χαρακτήρα και την ομορφιά της. Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από το επιβλητικό φυσικό τοπίο που διακρίνεται από τους γεωλογικούς σχηματισμούς και τους γραφικούς οικισμούς του νησιού. Ο Μανωλάς είναι ο κυριώτερος οικισμός της Θηρασιάς και είναι χτισμένος στο ψηλότερο σημείο της Καλντέρας της Θηρασίας, προσφέροντας υπέροχη θέα στη Σαντορίνη.

Είτε ξεκινάτε μια ημερήσια εκδρομή, είτε αποφασίζετε να περάσετε τις διακοπές σας εκεί, επιβιβαστείτε σ’ ένα πλοίο προς Θηρασιά και απολαύστε τους θησαυρούς του νησιού. Δύο λιμάνια, η Ρίβα και ο Κόρφος, θα σας καλωσορίσουν στην Θηρασιά. Ο Κόρφος είναι το παλιό λιμάνι του νησιού και βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο. Θα βρείτε πολλά σκάφη εκεί, που έρχονται από τη Σαντορίνη και θα σας κάνουν τη περιήγηση της Θηρασίας. Πάρετε το χρόνο σας για να απολαύσετε μερικές παραδοσιακές λιχουδιές σε μια από τις πολλές ταβέρνες στην παραλία. 270 βήματα υψηλότερα, οπού μπορείτε να φτάσετε καβάλα σε μουλάρι αν θέλετε, ο Μανωλάς σας περιμένει με τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια του, τα στενά σοκάκια και την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου που χτίστηκε το 1874. Η ακτή της Θηρασίας είναι κατά κύριο λόγο απότομη και τραχιά . Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές ωραίες παραλίες για να κολυμπήσετε. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Θηρασιά, δώστε στην παραλία της Αγίας Ειρήνης την ευκαιρία να σας μαγέψει με τη μαύρη λάβα της και την γαλήνια ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος. Βυθιστείτε στα βαθιά νερά του Αιγαίου και νοιώσετε να ξαναγεννιέστε.

Το νησί της Θηρασιάς εκτείνεται σε 9000 τετραγωνικά μέτρα και έχει πληθυσμό 260 κατοίκων. Υπάρχουν καθημερινές συνδέσεις μεταξύ της Σαντορίνης και της Θηρασίας που εκτελούνται είτε με δρομολόγια από Αθηνιό (Θήρα) και από τα λιμάνια της Ρίβας και του Κόρφου, είτε από τον Πειραιά μέσω Πάρου, Νάξου, Ίου, Σίκινου και Φολέγανδρου. Υπάρχουν επίσης καθημερινά δρομολόγια πλοίων Θηρασιά και Αμμούδι (Οία) και Ρίβας και Κόρφου στη. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη