Πλοία για Θήρα

Ploia Gia Thira image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Θήρα στο τουριστικό και κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης, στο κέντρο του Αιγαίου!

Το πλοίο Θήρα θα φέρει τον επιβάτη στο παλιό λιμάνι της Σαντορίνης κάτω από το ομώνυμο χωριό Θήρα. Στο παρελθόν η άνοδος από το λιμάνι στο χωριό γινόταν μόνο με γαϊδουράκια ή από το μακρύ μονοπάτι των 250 σκαλοπατιών. Σήμερα υπάρχει επίσης διαθέσιμο τελεφερίκ, δωρεά του Ιδρύματος Ευάγγελου Νομικού. Όλα τα έσοδα από το τελεφερίκ δίνονται στις κοινότητες του νησιού για την εκτέλεση των εργασιών ανάπτυξης.

Κατά την άφιξή σας με ακτοπλοϊκό Θήρα φτάνετε σε ένα λιμάνι γεμάτο ζωή κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού είναι το σημείο εκκίνησης για κοντινές νησιώτικες εκδρομές. Είναι επίσης το σημείο όπου οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων αποβιβάζονται για να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ προκειμένου να φτάσουν στον οικισμό. Οι πιο ρομαντικοί μπορούν να πάρουν ένα θαλάσσιο ταξί από εκεί και να επισκεφτούν τον οικισμό της Οίας για να παρακολουθήσουν το διάσημο ηλιοβασίλεμα. Πριν αναχωρήσετε με ακτοπλοϊκό από Θήρα επισκεφτείτε το βραχώδες νησί της Νέας και Παλαιάς Καμμένης για να δείτε το ενεργό ηφαίστειο της Σαντορίνης του οποίου η τελευταία έκρηξη έλαβε χώρα το 1950. Συνεχίστε το ταξίδι σας και αποβιβαστείτε στη Θηρασιά όπου θα δείτε τον παλιό παραδοσιακό τρόπο ζωής της Σαντορίνης. Κατά τη διάρκεια της μικρής διαμονής σας στο λιμάνι της Θήρας μπορείτε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ ή να φάτε και κάτι, καθώς υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια.

Τα δρομολόγια πλοίων Θήρα ξεκινούν από το νέο λιμάνι του Αθηνιού και συνδέουν το νησί με τη Ραφήνα και τον Πειραιά και φυσικά με πολλά άλλα νησιά όπως τη Μύκονος, τη Πάρο, τη Νάξος και την Άνδρος.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη