Πλοία για Θύμαινα

Ploia Gia Thimaina image
  • Σχετικά με τον προορισμό

Ταξιδέψτε με τα πλοία για Θύμαινα σε ένα μικρό λιμάνι μακριά από τα κοσμοπολίτικα θέρετρα και τις οργανωμένες παραλίες!

Η Θύμαινα είναι ένα μικρό νησί που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σάμο και την Ικαρία, από όπου απέχει περίπου 11 ναυτικά μίλια και συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια. Το πλοίο Θύμαινα θα σας μεταφέρει σε ένα μικρό λιμάνι, στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συγκροτήματος. Με τους δύο οικισμούς του, Θύμαινα και Κεραμειδού, το νησί είναι ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη χαλάρωση.

Ταξιδεύοντας με ακτοπλοϊκό προς Θύμαινα θα φτάσετε σε ένα λιμάνι μακριά από κοσμοπολίτικα θέρετρα και οργανωμένες παραλίες, αλλά στην καρδιά της φύσης που φιλοξενεί τον βιότοπο πολλών πουλιών. Ακόμα και το όνομα του νησιού λέγεται ότι προέρχεται από την ποικιλία του θυμαριού που βρίσκεται στο νησί. Η Θύμαινα παρείχε επίσης τη λάσπη που χρησιμοποιήθηκε μαζί με ξύλο και φύκια για την κατασκευή του πρώτου σπιτιού στο κοντινό νησί Φούρνους το 1885, γεγονός που οδήγησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και στα τρία νησιά του συμπλέγματος. Τα σπίτια στον οικισμό Θύμαινα ακολουθούν τη φυσική μορφή του λόφου όπου χτίστηκαν, ανεβαίνουν στην κορυφή και παρέχουν όχι μόνο στέγη αλλά και μαγευτική θέα στη θάλασσα. Πριν φύγετε με ακτοπλοϊκό από Θύμαινα, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις παραλίες του νησιού. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε μικρούς απομονωμένους όρμους προσφέροντας γαλήνη, απομόνωση και ομορφιά.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του νησιού Φούρνοι καλύπτει έκταση περίπου 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και φιλοξενεί 136 κατοίκους. Τα δρομολόγια πλοίων Θύμαινα συνδέουν το νησί με την Ικαρία και τη Σάμο. Υπάρχουν επίσης συχνά δρομολόγια προς και από τη Σύρο, τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Μύκονο και τον Πειραιά. Παρακαλούμε ελέγξτε τα δρομολόγια της isFerry για περισσότερες πληροφορίες.

Ξεμείνατε από ιδέες; Επιλογή από χάρτη
Ξεμείνατε από ιδέες;
Επιλογή από χάρτη